Kippie Den Bosch is een echt familiebedrijf geworden. Beide dochters van John en Irma werken er, dochter Tamara doet de sociale media.
Kippie Den Bosch is een echt familiebedrijf geworden. Beide dochters van John en Irma werken er, dochter Tamara doet de sociale media. (Foto: )

John en Irma runnen Kippie-filiaal 20 jaar: 'En we gaan nog wel even door!'

  Zakelijk

DEN BOSCH - Grillwinkel Kippie zit verspreid in heel Nederland maar we zijn het erover eens dat het filiaal in Den Bosch de allerleukste is! Op 22 april bestond het Kippie-filiaal in Den Bosch maar liefst twintig jaar. John en Irma Ceulemans zijn trots op hun familiebedrijf op de Helftheuvel.

Twee decennia geleden openden John en zijn vrouw Irma de winkel. "John wilde altijd al voor zichzelf beginnen. Hij wilde eigen baas zijn. Ik vond het eigenlijk geen goed idee. Toch besloten we de gok te wagen", vertelt Irma. Inmiddels is het echt een familiebedrijf. "Allebei mijn dochters werken hier, en ook mijn schoonzus en zwager", zegt Irma met een grote glimlach. "Iedereen rolt erin als ze jong zijn."

Een echt familiebedrijf
John start om vijf uur in de morgen de winkel op. Irma: "Hij maakt de tent netjes voordat wij binnenkomen. John regelt ook de papierzaken. Mijn dochter Tamara houdt zich bezig met sociale media, want daar snappen we nog niet zo veel van. Verder doen we alles samen. Natuurlijk is het helpen van de klanten het allerbelangrijkst." Het gezin woont in Empel. Overdag zijn ze aan het werk en dan gaan ze samen naar huis. "Thuis aan tafel gaat het vaak over Kippie. Maar we praten er niet de hele tijd over, hoor." Zijn de familieleden elkaar nog niet zat? Irma: "Nou, ik niet. Maar mijn dochter Tamara wel!" Irma vindt het contact met de klanten het allerleukst: "Iedereen komt een praatje maken, ook al kopen ze niks. Wij vinden dat gezellig en zij worden er ook blij van. Vaak zijn het wat oudere mensen."

'Ik krijg er honger van!'
Wat is er nou veranderd in die twintig jaar tijd? Irma vertelt: "We hadden vroeger geen webshop. Ook de Kippie-pannen en - boxen zijn nieuw. Het werk wordt steeds leuker en diverser." Ruim twee jaar geleden verhuisde Kippie naar de huidige locatie in de Helftheuvelpassage: "We merken echt verschil. Op onze oude plek botsten we tegen elkaar. Het was veel te klein. Nu is de zaak twee keer zo groot en het is ook twee keer zo druk!" Kippie zit erg centraal in het winkelcentrum: "Veel mensen lopen langs en roepen: 'Dat ziet er lekker uit, ik krijg er honger van!' Dan maken ze een rondje en kopen ze iets lekkers op weg naar buiten." Irma is trots op de groei die ze hebben gemaakt. "We gaan nog wel even door! En dan neemt onze dochter Tamara het van ons over", zegt ze lachend.

Meer berichten