Het carnavalsteam van Coppens Warenhuis is er klaar voor.
Het carnavalsteam van Coppens Warenhuis is er klaar voor. (Foto: Coppens Warenhuis V.O.F.)

Coppens Warenhuis ziet de carnavalstrends van 2019

  Zakelijk

VOLKEL - Luxe carnavalsjassen, 'max-and-match' en steampunk. Dat zijn volgens Warenhuis Coppens kort en bondig de trends voor het aankomend carnaval. Al houdt het Volkelse warenhuis ook de klassiekers in de carnavalscollectie.

Steampunk laat zich het beste omschrijven als sciencefiction uit Victoriaanse tijden. Met fantasiemachines en zelfbedachte apparaten uit een tijdperk toen elektriciteit nog niet bestond en alles door stoomkracht werd aangedreven. Kleding is bij steampunk vaak bruin of ecru met zwart. Voor dames zijn er steampunkjurken, -rokken, -blouses en jassen. Steampunk- en burlesquekleding voor dames zijn vaak afgewerkt met kant of een lederen detail. Voor heren zijn er losse blouses en lange jassen. Ook zijn complete steampunkkostuums te koop.

Accessoires
Vaak wordt er bij een steampunkoutfit een hoge hoed gedragen, maar dat mag ook een bolhoed zijn. De gekozen hoed kan worden opgesierd met een steampunkbril, een broche, kleine radartjes of tandwielen. Steampunkaccessoires zijn vaak van metaal of kunststof in een metalen of roestige kleur. De meest gebruikte steampunkaccessoires zijn brillen, tandwieltjes, kettinkjes en een zakhorloge.

Jassen
De tweede belangrijke trend die Coppens Warenhuis spot is carnavalsjassen. Een kleurige jas, met of zonder glitter in allerlei vrolijke kleuren. Zo kan men elke dag iets anders combineren, de ene dag met een broek en de andere dag met een rok en petticoat. Panty's, legging sjaals en andere accessoires maken de outfit af. Heren hebben meestal genoeg aan een leuke hoed en sjaal. Coppens Warenhuis biedt de jassen aan in alle prijsklassen.

Klassiek
Naast de trends blijven de klassieke carnavalskostuums in trek. Zo heeft Coppens Warenhuis nog steeds de 'funny kostuums' zoals de frietzak, de pizzapunt of de banaan in de collectie. Ook Charleston en gangster, klassiekers uit vroegere tijden, doen het nog steeds goed, net als hippie, popstars en andere kleding uit de jaren 60, 70 en 80. Ook in nieuwe uitvoeringen zijn die kostuums terug te vinden in de carnavalshallen van Coppens Warenhuis aan de Lagenheuvelstraat 11 in Volkel. Voor kinderen heeft het warenhuis een aparte hal ingericht.

Coppens Warenhuis is in februari elke zondag geopend. Openingstijden en meer informatie staat op de website www.coppenswarenhuis.nl.

Meer berichten