Hotel/restaurant de Soete Moeder in 's-Hertogenbosch heeft het gouden Green Key-certificaat ontvangen.
Hotel/restaurant de Soete Moeder in 's-Hertogenbosch heeft het gouden Green Key-certificaat ontvangen. (Foto: )

Kloosterhotel de Soete Moeder behaalt GOUDEN Green Key!

  Zakelijk

Onlangs heeft hotel/restaurant de Soete Moeder in 's-Hertogenbosch het gouden Green Key-certificaat ontvangen. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Het Green key certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een hotel heeft ingevoerd, hoe hoger het 'milieuvriendelijke' niveau.

DEN BOSCH - Het kloosterhotel heeft van meet af aan veel maatregelen getroffen en duurzame acties ondernomen om natuur en milieu zo min mogelijk te belasten, zonder dat de gasten hiervan nadelige gevolgen ondervinden.
Aan de certificering ging het een pittig keuringstraject vooraf, waarin het hotel/restaurant langs de meetlat werd gehouden op o.a. energie- en watergebruik, reiniging, afvalscheiding, eten en drinken en maatschappelijke betrokkenheid.
Kloosterhotel de Soete Moeder is een sociale onderneming; een kleinschalig hotel/restaurant voor de zakelijke en recreatieve markt. Het hotel heeft een maatschappelijke doelstelling: jongeren en kandidaten zonder werk kunnen onder begeleiding werkervaring opdoen en scholing volgen.

Meer berichten