Geen eigen dak, wel zonnepanelen. Foto: Bastion Baselaar
Geen eigen dak, wel zonnepanelen. Foto: Bastion Baselaar

Bastion Baselaar stelt daken beschikbaar voor 1.372 zonnepanelen

  Verenigingen

Bij Tennispark Bastion Baselaar in Rosmalen kunnen op het dak 1.372 zonnepanelen worden geplaatst, wat zonnestroom oplevert dat gelijk staat aan het jaarlijkse verbruik van 122 huishoudens. Dit duurzame energieproject komt er als er genoeg wordt geïnvesteerd. Dat kan door mee te doen in de ZonneDelen a 25 euro van Zonnedak Bastion Baselaar zodat iedereen hier zelf zonne-energie kan opwekken.

ROSMALEN - Bastion Baselaar bestaat reeds sinds oktober 1930. Het huidige park is in 2000 in gebruik genomen. De Bossche Tennisvereniging onderscheidt zich door het aanbieden van een optimale mix van recreatief en prestatief tennis en gezelligheid. Bastion Baselaar heeft naast 11 gravelbanen ook een tennishal met 5 banen tot haar beschikking, waar de zonnepanelen op geplaatst gaan worden. Als het zonnedak er komt, zal er jaarlijks naar verwachting zo'n 366.475 kWh duurzame stroom worden opgewekt. Dat staat gelijk aan het stroomverbruik van ongeveer 122 huishoudens.

Platform

Zonnedak Bastion Baselaar biedt de 1.372 zonnepanelen aan op zonnepanelendelen.nl. Dit platform, verbindt zonne-energieprojecten aan consumenten die zelf geen (geschikt) dak hebben voor zonnepanelen. Men kan al vanaf 25 euro investeren in de 'ZonneDelen', om vervolgens 15 jaar lang rendement te krijgen uit deze investering. Daarbij wordt de volledige investering weer terugbetaald. Net zoals bij zonnepanelen op het eigen huis, is het rendement afhankelijk van de hoeveelheid opgewekte zonnestroom.

Investeren in Zonnedak Bastion Baselaar is vanaf nu mogelijk opwww.zonnepanelendelen.nl/bastionbaselaar/.

Meer berichten