Tijdens de World Scouting Jamborre in Amerika worden 40.000 scouts uit 150 verschillende landen verwacht.
Tijdens de World Scouting Jamborre in Amerika worden 40.000 scouts uit 150 verschillende landen verwacht. (Foto: )

128 scouts uit Brabant naar Amerika

  Verenigingen

Maar liefst 128 jonge scouts uit Brabant vertrekken in 2019 naar Amerika om deel te nemen aan de World Scout Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar wordt gehouden. Hier komen ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samen voor een onvergetelijke ervaring.

BRABANT - In totaal gaan er bijna 700 jeugddeelnemers uit Nederland naar Amerika voor de World Scout Jamboree. Samen met 450 vrijwilligers vormen zij de Nederlandse afvaardiging.
Alle jeugddeelnemers zijn ingedeeld in 19 troepen. Elke troep heeft een eigen naam en logo en bestaat uit ongeveer 36 scouts en 4 begeleidende stafleden.

Kennismaking
In de komende anderhalf jaar staan er een aantal kennismakingsweekenden op de planning om de scouts voor te bereiden op deze bijzondere reis.

In de voorbereidingsweekenden is eerst het kennismaken belangrijk, maar ook het leren van elkaar, het samen voorbereiden, de normen en waarden en het samenleven met andere culturen staan op het programma van deze dagen. Ook maken ze in de voorbereiding al kennis met de Amerikaanse cultuur en de Amerikaanse gebruiken, zodat ze zich tijdens de reis door Amerika ook prima weten te redden. Uiteraard is er genoeg gelegenheid om elkaar goed te leren kennen.

1937 en 1995
In 1937 werd de World Scout Jamboree in Nederland gehouden waar 27.000 verkenners uit 54 landen aan deelnamen. In 1995 zijn in de tentenstad bij Dronten 18.000 scouts uit de gehele wereld tien dagen aanwezig bij de World Scout Jamboree.
In 2019 organiseert Amerika samen met Canada en Mexico de World Scout Jamboree. Deze vindt plaats van 22 juli tot en met 2 augustus 2019.

Tijdens een World Scout Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Volgend jaar gaat dit samen met een reis door Amerika.

Meer berichten