Logo stadsbladdenbosch.nl


Door een tekort aan leden wordt het voortbestaan van Trimclub Berlicum bedreigd. Dinsdag 5 september is er een Open Sportuurtje voor heren van 50 jaar en ouder.
Door een tekort aan leden wordt het voortbestaan van Trimclub Berlicum bedreigd. Dinsdag 5 september is er een Open Sportuurtje voor heren van 50 jaar en ouder.

Trimclub Berlicum luidt de noodklok

  Verenigingen

BERLICUM - Trimclub Berlicum luidt de noodklok. Nadat er het afgelopen seizoen door omstandigheden enkele leden afhaakten is het groepje manlijke sporters, dat zich wekelijks een uur in het zweet werkt in het sportzaaltje van de Herman Jozef School in Middelrode dusdanig klein geworden dat het voortbestaan bedreigd wordt. Dinsdag 5 september zijn sportieve 50 plussers daarom van 18.00 uur tot 19.00 uur op genoemde locatie welkom om een kijkje te komen nemen of beter nog, mee te doen.

Door Wendy van Lijssel

Trimclub Berlicum werd in 1970 opgericht. Na decennia lang in Berlicum gesport te hebben, is het sportclubje al weer enige jaren wekelijks te vinden in de sportzaal van de Herman Jozefschool in Middelrode. Van meet af aan was en is het een groep die bestaat uit heren van 50 jaar en ouder. Iets wat ook in 2017 nog steeds het geval is. "We hebben het er wel eens over gehad om er een gemengde groep van te maken. We vinden het echter gewoon gezellig met de mannen onder elkaar", vertelt Theo van Leeuwen. Hij is al circa 34 jaar lid van Trimclub Berlicum en staat te boek als kartrekker.

'Dat is te weinig'
Het sociale aspect in combinatie met lekker een uurtje sporten is waarom hij al decennia lang lid is en niet alleen hij, maar ook zijn collega sporters zouden het jammer vinden als de club ter ziele ging. Iets wat intussen wel dreigt te gebeuren want: "Door omstandigheden zijn er een aantal heren afgehaakt. Er staan nog slechts acht leden genoteerd. Dat is te weinig. Niet alleen voor de zaalhuur, maar ook voor wat we wekelijks doen", vertelt van Leeuwen.

Dat doen is niet onder één noemer te vangen. Onder leiding van een ervaren sport instructeur worden om te beginnen de spieren opgewarmd, vervolgens kan alles wat in de sportzaal beschikbaar is ingezet worden. "We hebben wel eens een circuitje, doen oefening op de brug, het wandrek, maar wekelijks is er ook een wedstrijdje met allerlei balspelen zoals voet-, volley-, basket- of handbal. Met zo weinig leden hoeft er maar eentje ziek te zijn en we hebben er al onvoldoende voor een wedstrijd", verzucht van Leeuwen. Hij hoopt dan ook van harte dat er heren zijn vanaf 50 jaar die zin hebben om zich aan te sluiten.

Dinsdag 5 september is er een 'Open Sportuurtje' en zijn 50 plussers van harte uitgenodigd te komen kijken of deelnemen. Van Leeuwen: "Het is leuk om te doen, je blijft er fit bij en voor de kosten hoeft niemand het te laten want we betalen maandelijks 7 euro."

Wie informatie wil vragen of zich wil aanmelden voor de Trimclub Berlicum kan dat doen via het telefoonnummer 073-5031172.

reageer als eerste
Meer berichten