DJ Kuif draait zaterdag 10 maart zijn dansbare platen bij Danspaleis Verkade in de Verkadefabriek. Zijn credo? "Leef je uit met vrienden, ontmoet nieuwe mensen en ga uit je dak!" Danspaleis Verkade is van 22.00 tot 02.00 uur gratis te bezoeken.
DJ Kuif draait zaterdag 10 maart zijn dansbare platen bij Danspaleis Verkade in de Verkadefabriek. Zijn credo? "Leef je uit met vrienden, ontmoet nieuwe mensen en ga uit je dak!" Danspaleis Verkade is van 22.00 tot 02.00 uur gratis te bezoeken.

Kapitein Kuif gooit muzikale trossen los

  Toerisme

DEN BOSCH - Quote DJ Kuif: "Ik draai de meest zonnige beats, verrassend in een eclectische mix met een herkenbaar karakter. Wereldse smaken en pittig gekruid. Dansbaar en stimulerend voor heupen en het betere voetenwerk. Voor beginners en gevorderde zwemmers. Kapitein Kuif vaart uit en maakt mooie geluidsgolven. All on Board!"

Ad Pijnenburg

Nou, dat belooft wat! Overigens, dj Kuif, ofwel de in 1971 in Eindhoven geboren Robert Gabrielse, draaide al als dj op Oerol. Hij speelde als gitarist op het hoofdpodium van de Parade tijdens Jazz in Duketown improviserend met andere instrumentalisten. Kuif: "Ik draai Brasil, Drum & Bossa, Salsa, Latin, African Funk, Balkan Beats, Nuevo Flamenco en later een eclectische mengeling van wereldse beats. Maar ik grijp ook vaak mijn gitaar om de funk wat lekkerder aan te dikken."

Dansen betekent voor velen ook een Engelse walsje, een tango, quickstep, foxtrot of slowfox. Maar met het oude stijldansen houdt Kuif zich niet echt bezig en lijkt zelfs langzaam als dansstijl te verdwijnen. Maar zeg eerlijk, met het 'Mag ik deze dans van u?' verdien je vandaag de dag geen hoofdprijs meer. Weet je nog? Bij een beleefde 'ja', ging één arm in de zijde, de andere arm ver naar buiten en danste je met luchtige tussenruimte.

Dansen leek ook niet onschuldig. Een catechistante vroeg aan een bekende Amsterdamse dominee "Mag ik dansen, dominee?" Hij antwoordde: "Dan moet je de beste dansleraar nemen die er is, want je danst langs de rand van de afgrond". Hij vond 'dat de ontwerpers van de moderne dans geraffineerd rekende op de verkeerde sentimenten in ons'.

DJ Kuif vertegenwoordigt de 'nieuwe muziek' en die is niet mis. Kuif: "Mijn eerste contact met muziek kwam door de radio af te scannen naar goeie muziek. Mijn moeder en broers speelden allemaal een instrument. Ik koos voor gitaar. Van spaargeld en opbrengst van krantenwijkjes kocht ik singles, maxisingles en lp's en begon samen met mijn broertje een mini drive in show.

Draaien bij Verkadefabriek doe ik al vanaf het begin van haar bestaan. Bij sfeer, muziek en fijne mensen in de clubzaal van de Verkadefabriek gaan we los. Er komt open minded muzikaal publiek van verschillende leeftijden. Leef je uit met vrienden, ontmoet nieuwe mensen en ga uit je dak! Daarbij is de entree gratis en kun je makkelijk even binnen lopen. Ik kan draaien wat ik wil mits het dansbaar is. Gewoon lekker dansen op een avond waar de dansvloer de hele avond is gevuld."

Danspaleis Verkade is zaterdag 10 maart van 22.00 tot 02.00 uur bij de Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat 45. De toegang is gratis. Volgende edities zijn gepland op zaterdagen 7 april en 19 mei.

Meer berichten