Logo stadsbladdenbosch.nl


Foto: Lisette Broess-Croonen

Vughts strandbad populair daguitje

  Toerisme

VUGHT - Ieder jaar komen er talloze strand- en zwemliefhebbers naar het Strandbad van de IJzeren Man. Daar zorgen de toezichthouders ervoor dat ze een veilige en gezellige dag aan het water hebben.

Door Lisette Broess-Croonen

Dymphy Soeterings is sinds twee jaar verantwoordelijk voor het strandbad. "Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het opleiden van de toezichthouders." Die houden, zoals de naam zegt, toezicht op het water en het strand. Waar de associatie met de strandwachten van Baywatch naar voren komt, blijkt dit toch wel een stuk van de waarheid af te staan. "In de afgelopen vier jaar zijn hier geen echt spannende dingen gebeurd. We hebben tot op heden nooit iemand uit het water moeten redden", zegt Dymphy.

"We moeten vooral ook goed opletten of de duikplank goed gebruikt wordt", vervolgt ze, "of er niet te veel mensen tegelijkertijd op de springkussens gaan en of onervaren zwemmers (kinderen) niet buiten de ballijnen gaan zwemmen. Ook op het gebied van eerste hulp is het gelukkig niet vaak echt spannend. Vaak gaat het om simpele dingen als een wespensteek, splinter of gestoten teen en een enkele keer oververhitting als het erg warm is."

Attracties en gras voor de afwisseling
De IJzeren Man doet veel moeite om de dag voor de bezoekers zo goed mogelijk te laten verlopen. Dymphy: "Bij de entree krijgt iedereen een affiche mee met onze 'spelregels', zoals het opruimen van afval en de eigen verantwoordelijkheid voor de kinderen. Ook hebben we op verschillende plaatsen gratis afvalzakjes hangen, zodat het voor iedereen nog makkelijker is om het opgeruimd te laten."

"Vier jaar geleden zijn er nieuwe eigenaars gekomen en sindsdien is er hard gewerkt om alles nog beter te maken. Er zijn gratis waterattracties gekomen en een grasveld als afwisseling van het zand. Ook is de midgetgolfbaan opgeknapt en zijn er een beachvoetbal- en beachvolleybalveld aangelegd. En als ze even lekker willen eten en relaxen, kunnen ze terecht bij het Strandhuys. We merken dat er steeds meer bezoekers op ons strandbad afkomen en dat het aantal abonnementhouders gestegen is."

reageer als eerste
Meer berichten