Logo stadsbladdenbosch.nl


Foto: Tim Buiting Photography & Film

Losjes met respect voor de Oosterplas

  Toerisme

DEN BOSCH - Na eerdere edities op de Tramkade trekt dancefestival Losjes dit jaar de natuur in. De organisatie van Losjes kiest recreatiegebied de Oosterplas als oord voor de bas en beats van het festival waar zaterdag 12 augustus twaalf artiesten hun sets draaien. Om de natuur niet te vervuilen met honderden plastic bekertjes heeft Losjes iets nieuws bedacht.

Bezoekers die een drankje halen, betalen een half muntje statiegeld op hun eerste fles of beker. Als die soldaat gemaakt is, nemen ze de lege fles of beker mee terug naar de bar. Een lege beker wisselen ze (met een muntje) om voor een volle. Bezoekers kunnen de lege beker van het laatste biertje bij het recyclepunt inleveren en zo weer een half muntje terugkrijgen.

Zo hoopt de organisatie van Losjes de boel netjes te houden en de natuur niet te veel te belasten. Mede-oprichter van Losjes Robert Hoskam zegt daarover: "Wij hebben met onze eerdere edities laten zien dat we grote festivals kunnen draaien. Bovendien hebben we veel rekening gehouden met de belangen van derden rond de plas." Met de recyclingmethode houdt Losjes volgens Robert de natuur intact zodat het festival kan blijven terugkeren.

Dancefestival Losjes heeft twaalf artiesten weten te strikken die zaterdag 12 augustus tussen 13.00 en 00.00 uur hun muzikale kunsten vertonen aan de Oosterplas. Op alfabetische volgorde: Afrobot, Beesmunt, Soundsystem, Carlos Valdes, Frits Wentink, Hekkla, Lövestad (live), Olaf Boswijk, SHMLSS, San Proper, Sandrien,Tom Trago, Working Titles (live).

Kaarten voor het festival zijn à 24 euro te koop via de website van Losjes.

reageer als eerste
Meer berichten