Logo stadsbladdenbosch.nl


Foto: Pixabay.com

Van den Dool speelt orgelconcert in de Grote Kerk

  Toerisme

DEN BOSCH - De Bossche organist Jacques van den Dool speelt dinsdag 8 augustus een geïmproviseerd concert op het orgel van de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Den Bosch. Het concert met de naam l'Improviste begint om 20.00 uur.

Van den Dool speelt op 2 orgels. Hij beroert de toetsen van het monumentale Bàtzorgel en het kleine Strümphler kabinetorgel. Hij speelt variaties op een oud-Nederlands lied, de suite g-mineur van Zipoli, Variaties op Psalm 48, de Fantasia E Fuga van Johann Sebastian Bach en een rapsodie en fantasia van Jacques zelf. Bovendien speelt Jacques improvisaties op verzoeknummers.

Toetsenist, dirigent en koorleider
Jacques van den Dool speelde al vanaf zijn elfde als organist in kerkdiensten. Na de middelbare school studeerde hij orgel, improvisatie en schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij won de Zilveren Noot in Bolsward en was 45 jaar cantor-organist van de Grote Kerk in Den Bosch. Jacques is werkzaam geweest als dirigent van diverse koren en orkesten in Brabant en werkt thans nog als koorleider bij Chorus Novus.

Als organist gaf hij concerten in binnen- en buitenland en speelde alle orgelwerken van Bach, Buxtehude, Sweelinck en van de Grigny in de Grote Kerk en in de St. Jan's Kathedraal. Het concert van Jacques van den Dool begint om 20.00 uur in de Grote Kerk. De toegang kost 10 euro, inclusief koffie of thee.

Reageer als eerste
Meer berichten