Logo stadsbladdenbosch.nl


Achterkleindochter Karin Rademaker is de vierde generatie die het hotel runt.
Achterkleindochter Karin Rademaker is de vierde generatie die het hotel runt. (Foto: Henk van Esch)

Verbouwd Central opent met 'nieuwe' brasserie Cé

  Toerisme

DEN BOSCH - Hotel Central aan de Bossche markt heeft de afgelopen maand de brasserie, bar én keuken flink onder handen genomen onder leiding van interieurarchitect Feran Thomassen. Met als uitgangspunt 'vasthouden wat goed is en aanpassen aan de hoogste eisen van de huidige tijd' is er een nieuw ontwerp gemaakt.

Ook het Bossche atelier Cor Unum, dat met passie en vakmanschap keramiek vervaardigt, heeft een bijdrage geleverd. De service, persoonlijke aandacht en gezelligheid blijven volgens Karin Rademaker voorop staan: ''Een eigentijdse brasserie als Bossche huiskamer, hét ontmoetingspunt van Den Bosch. Ingetogen chique, waar iedereen zich meteen welkom en thuis voelt.''

Bourgondische traditie
Het was Johan Rademaker, Karins overgrootvader, die in 1905 van Central een hotel maakte, in de beste bourgondische traditie. Hij legde de basis voor de huiskamer van Den Bosch en voor dé hotelfamilie van deze stad. Kleinzoon Tonny maakte het hotel echt groot, van 27 'ruime en luchtige kamers' naar 125 kamers volgens de modernste eisen en bleef tot zijn 91ste dagelijks actief.


Onder de nieuwe naam Cé heropent de brasserie die 7 dagen per week geopend is voor een bakje koffie, een zakelijk gesprek of bijkletsen onder het genot van een echte Bossche bol of de huisgemaakte apfelstrudel. Meer info staat op de website van de brasserie.

reageer als eerste
Meer berichten