Logo stadsbladdenbosch.nl


Foto: Google Streetview

Ton podiumsubsidie voor Verkadefabriek

  Toerisme

DEN BOSCH - Om haar seizoen 2018-2019 naar wens in te vullen krijgt de Verkadefabriek een subsidie van 100.00 euro van het Fonds Podiumkunsten. Dat is het hoogste bedrag waar het cultureel centrum om kan vragen. Het fonds is dan ook erg enthousiast over de manier waarop de cultuurcluster haar programmering inricht.

Het Fonds Podiumkunsten heeft de Verkadefabriek voor haar programma 2018 en 2019 een subsidie van 100.000 toegekend. Het fonds beloont daarmee de gedurfde programmering en de toekomstplannen van de Verkadefabriek.

Het Fonds Podiumkunsten beoordeelt de artistieke positie van de Verkadefabriek als 'zeer goed'. Vooral de keuze van het theater om ondanks een forse bezuiniging op de gemeentelijke subsidie, de programmering voor een belangrijk deel met risicovol aanbod in te vullen. Mede daarom kende het fonds kende de maximale subsidie toe.

'Kwaliteitsvol'
Het brede en gevarieerde programma sluit naar het oordeel van de commissie goed aan bij de artistieke visie en bij de positie van het theater en zijn omgeving. De commissie noemt de programmering voor het komende jaar ''artistiek, inhoudelijk prikkelend en kwaliteitsvol'.

Door naast landelijke gerenommeerde groepen en makers tevens huisgezelschappen en beginnende lokale en regionale talenten te programmeren, geeft het theater in de ogen van de commissie blijk van een duidelijk bewustzijn van de omgeving. Ook de samenwerkingen met maatschappelijke partners wordt geroemd.

reageer als eerste
Meer berichten