Logo stadsbladdenbosch.nl


Vlnr: Wethouders Wim Loose (Heusden), Peter Pennings (Vught), Frederik Hendrik van Oranje, Huib van Olden (Den Bosch) en Koos Loose (Sint-Michielsgestel).
Vlnr: Wethouders Wim Loose (Heusden), Peter Pennings (Vught), Frederik Hendrik van Oranje, Huib van Olden (Den Bosch) en Koos Loose (Sint-Michielsgestel). (Foto: Henk van Esch)

Fietsroute brengt Linie 1629 terug in beeld

  Toerisme

DEN BOSCH - Wethouder Huib van Olden van Den Bosch heeft vrijdag 9 juni met zijn collega's van Heusden, Sint-Michielsgestel, Vught hebben de Linie 1629 fietsroute geopend. Samen met Stichting De Groene Vesting zorgen de gemeenten voor het zichtbaar maken van de linie van het beleg van 's-Hertogenbosch in 1629 in het landschap. De fietsroute is een eerste voorbeeld hiervan.

De 49 kilometer lange route voert door een afwisselend landschap in het prachtige buitengebied van Den Bosch. De route is op elk gewenst punt te beginnen en loopt in een gesloten cirkel om de stad heen. Borden met het opschrift 'Linie 1629 route' geven de fietsroute aan. De komende tijd rondt men het traject verder af met het verbeteren van bepaalde paden.

De route is ook online te vinden. Daar worden ook de historische plekken die fietsers passeren in woord en beeld toegelicht. De website is op de mobiele telefoon als wegwijzer te gebruiken. Binnenkort komt er ook een app uit die als wegwijzer dient.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten