Logo stadsbladdenbosch.nl


Ook deze nieuwsgierige geitjes vierden feest. Hun thuis, Kinderboerderij 't Veldje in Rosmalen bestaat 20 jaar. Dat markeerde de kinderboerderij zondag 21 mei met een feestje. Foto: Wilco van Esch
Ook deze nieuwsgierige geitjes vierden feest. Hun thuis, Kinderboerderij 't Veldje in Rosmalen bestaat 20 jaar. Dat markeerde de kinderboerderij zondag 21 mei met een feestje. Foto: Wilco van Esch (Foto: Wilco van Esch)

Twintig jaar Kinderboerderij 't Veldje

  Toerisme

ROSMALEN - Kinderboerderij 't Veldje in Rosmalen had zondag 21 mei reden voor een feestje. De kinderboerderij vierde haar 20-jarig jubileum met onder andere een poppentheater, springkussen en een estafette van spelletjes. Natuurlijk kon ook het knuffelen met de dieren niet ontbreken.

De plannen voor een kinderboerderij in de wijk 'de Overlaet' in Rosmalen stammen uit 1992. Een aantal wijkbewoners nam het voortouw. Zij zochten een geschikte locatie en de nodige financiële middelen. Dankzij hulp van lokale partijen, bedrijven en medewerking van de gemeente kon in oktober 1996 gestart worden met de bouw.

Op 27 april 1997, de nationale kinderboerderijendag, werd Kinderboerderij 't Veldje officieel geopend door wethouder R. Rottier. In april 1998 volgde een eerste uitbreiding met een educatieve ruimte. De grootste aanwinst, het nieuwe educatieve gebouw, werd geopend in juli 2010.

Vandaag de dag
Anno 2017 is de kinderboerderij nog steeds dagelijks geopend. Vanuit Cello werken mensen met een verstandelijke beperking als dagbesteding op de kinderboerderij. Monique van der Velden: "Vier jaar geleden hebben we een educatieruimte naast het hoofdgebouw opgericht, waar onder andere schooluitjes en kinderfeestjes georganiseerd worden. We zoeken nog iemand die de scholen in de regio langs wil gaan om hen te informeren over ons lespakket en bijbehorend programma, zodat we de potentie van deze ruimte ten volle kunnen benutten. Sowieso kunnen we altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Daarnaast zijn we op zoek naar iemand die de voorzittershamer wil overnemen."

Reageer als eerste
Meer berichten