De auteurs geven een exemplaar aan Tonnie Dirks, een van de sporthelden die aanbod komen. Vlnr: De laat, Nijholt, Dirks en Van de Griendt.
De auteurs geven een exemplaar aan Tonnie Dirks, een van de sporthelden die aanbod komen. Vlnr: De laat, Nijholt, Dirks en Van de Griendt. (Foto: )

Sportboek moet helpen 'knop om te zetten'

  Sport

DEN BOSCH - Hoe hou je plezier in sporten en hoe zorg je dat je ook blijft sporten? Vanuit hun passie voor de sport en hun persoonlijke expertise schreven Wim van de Griendt, Herman Nijholt en Brigitte de Laat-Young daar een boek over: Beginnen met Winnen, met tekeningen van kunstenaar Guus Ong.

Het boek richt zich vooral op recreanten en bestaat eigenlijk uit drie onderdelen, geschreven vanuit de invalshoeken van de auteurs. Wim van de Griendt (over inspirerende helden), Herman Nijholt (over motivatie en 'tussen de oren') en Brigitte de Laat-Young (over gezonde voeding) leren je te Beginnen met Winnen.

Motiveren
Het boek bevat persoonlijke verhalen en praktische tips. "Om een winnaar te zijn hoef je geen Olympisch goud te halen", zegt Herman Nijholt. "Onze intentie is om mensen lekker aan het sporten te krijgen en vooral ook te houden. Dat doen we door ze te vertellen over persoonlijke helden die inspireren, over praktische tips om jezelf te motiveren en met tips over goede voeding. Dan haal je het beste uit jezelf en verleg je grenzen. Dat is Beginnen met Winnen."

Topsport op eigen niveau
Vanuit hun passie, liefde en persoonlijke expertise bundelde het drietal uit Den Bosch en Rosmalen hun krachten en brengen zij hun enthousiasme graag over naar anderen. Alle drie hebben zij diverse sporten beoefend en hebben een gedeelde passie voor hardlopen. "Wanneer jij begint met sporten, begin je al met winnen", redeneert Nijholt. "Maar, hoe hou je dat enthousiasme vast als het een keer tegenzit of als je gewoon geen zin hebt? Als recreant doe je op je eigen niveau aan topsport. Waarom zou je je dan niet, net als topsporters, verdiepen in de mentale aspecten en in goede voeding? Atleten die beginnen met sporten om af te vallen, zijn vaak wel met voeding bezig, maar voor de meeste recreanten is het een onderbelicht onderwerp."

Beginnen met sporten en met winnen, gaat dus verder dan alleen het lichaam. Motivatie zit 'tussen de oren' maar het is het nagenoeg onbekend hoe je jezelf mentaal sterker kan maken en 'de knop om kan zetten'." Daar kan het boek bij helpen.

Vijftig hoofstukjes
Het boek Beginnen met Winnen bestaat uit vijftig korte hoofdstukjes, verdeeld over de drie invalshoeken. Bijzonder zijn de tekeningen van Guus Ong. Deze kunstenaar uit Sint-Michielsgestel maakte treffende illustraties bij de vijftig inspirerende en informerende verhalen. Het boek, een samenwerking tussen de auteurs en uitgeverij Coopers&Co, is verkrijgbaar voor 19,95 euro bij Boekhandel Heinen in de Kerkstraat en via de website www.beginnenmetwinnen.eu.

Meer berichten