Paul Beekmans, Erik van der Ven en John Vos blijven als trainerstrio leiding geven aan de hoofdmacht van FC Den Bosch. Foto: Lisette Broess-Croonen
Paul Beekmans, Erik van der Ven en John Vos blijven als trainerstrio leiding geven aan de hoofdmacht van FC Den Bosch. Foto: Lisette Broess-Croonen (Foto: Lisette Broess-Croonen)
FC Den Bosch

Trainerstrio blijft aan bij FC Den Bosch

  Sport

DEN BOSCH - FC Den Bosch start het nieuwe seizoen met dezelfde technische staf als waarmee zij de afgelopen jaargang is geëindigd. Dat betekent dat de dagelijkse leiding bij het vlaggenschip in handen is van Erik van der Ven, Paul Beekmans en John Vos.

Van der Ven, die als enige van de drie over de benodigde papieren beschikt, bekleedt de positie van hoofdtrainer. Hij zal ook de woordvoering doen over alles wat de A-selectie aangaat. Beekmans, die in mei zijn trainersopleiding UEFA A succesvol afrondde, is assistent-trainer. Keeperstrainer John Vos completeert de technische staf.

Tevreden
Bert Ruijsch, manager Voetbalzaken FC Den Bosch, is verheugd dat het drietal opnieuw bereid is om de stafposities in te vullen: "Het feit dat de KNVB nog steeds geen beslissing heeft genomen over de overname geeft onzekerheid op alle niveaus. Het nieuwe seizoen staat voor de deur en trainers en spelers moeten weten waar ze aan toe zijn. Daar komt bij dat wij heel tevreden zijn over hoe Erik, Paul en John het afgelopen seizoen hebben gedaan. Het past ook bij de visie van de club om te investeren in jong talent en dit talent echt een kans te geven. De omstandigheden zijn iets moeilijker, omdat de selectie nog niet compleet is, maar daar lopen deze professionals niet voor weg."

Vertrouwen
Erik van der Ven, interim hoofdtrainer FC Den Bosch: "Samen met Paul, John en de rest van de medische- en begeleidingsstaf, richten wij ons op de zaken waar wij invloed op hebben. Dat zijn de trainingen, wedstrijden, gezondheid van de spelers en de groepsdynamiek binnen de selectie. Zoals de clubleiding haar vertrouwen heeft uitgesproken in ons, zo hebben wij er alle vertrouwen in dat de randvoorwaarden om te kunnen presteren, zo optimaal als mogelijk worden ingevuld."

Spelers
FC Den Bosch is seizoen 2019-2020 begonnen met Wouter van der Steen, Nick Leijten en Konrad Sikking, Stefan Velkov, Sam Kersten, Jens van Son, Sven Blummel, Paco van Moorsel, Luuk Brouwers, Danny Verbeek, Kevin Felida, Oussama Bouyaghlafen, Robin Voets, Ruben Rodrigues en Leo Visänen. Jordy van der Winden is herstellende van de knieblessure die hij in november 2018 opliep. Hij volgt een individueel revalidatieprogramma. De eveneens langdurig geblesseerde Mats Deijl, kan gedeeltelijk al wel meetrainen met de selectie.

Vanuit de jeugdopleiding worden zeven spelers voor bepaalde tijd doorgeschoven naar de A-selectie. Dat zijn Hoessein El Barnichi, Jerreau Farel Cairo, Najim Haidary, Steven van der Heijden, Rik Mulders en Adrian Ramadani en Ringo Meerveld.

Meer berichten