Van Nistelrooy met stichtingen die 'zijn' overgebleven geld krijgen. Vlnr: Margot Ende, directeur Het Vergeten Kind, Ruud van Nistelrooy, Sander Roege van de KNVB en Yvonne van Gennip.
Van Nistelrooy met stichtingen die 'zijn' overgebleven geld krijgen. Vlnr: Margot Ende, directeur Het Vergeten Kind, Ruud van Nistelrooy, Sander Roege van de KNVB en Yvonne van Gennip. (Foto: )

Ruud van Nistelrooy Foundation stopt

  Sport

DEN BOSCH - Ruud van Nistelrooy heeft donderdag 27 juni bij Maaspoort Sports en Events afscheid genomen van de Ruud van Nistelrooy Foundation. Door zijn werkzaamheden bij PSV O-19 als trainer/coach heeft Van Nistelrooy onvoldoende tijd over om zich nog met hart en ziel voor de foundation in te zetten. Na tien jaar komt er daarom een einde aan de stichting die met sport kinderen liet hielp ontwikkelen.

Ruim 750 kinderen, 150 trainers en vijf toptalenten zijn de afgelopen tien jaar geholpen, geïnspireerd en gegroeid door de positieve RVN Foundation aanpak. Die foundation stopt niet zonder dat het gedachtegoed wordt voortgezet in andere organisaties. De opgebouwde reserves van de foundation vloeien naar stichtingen en organisaties met onze missie in hun doelstelling.

Zo gaat er 25.000 euro naar de Stichting het Vergeten Kind. Directeur Margot Ende is 'superblij' dat de stichting met deze bijdrage zoveel kinderen een mooie tijd kan geven bij de Heppie Vakanties en Weekenden. "In de bossen in Mierlo kunnen kinderen die het thuis heel moeilijk hebben, een paar dagen heerlijk kind zijn, vriendjes maken, hun talenten ontwikkelen en zorgeloos fijne herinneringen maken. Dit is voor alle kinderen belangrijk, maar vooral voor kinderen die door een moeilijke thuissituatie in hun ontwikkeling worden bedreigd". Ook gaat er 25.000 euro naar het Yvonne van Gennip Talent Fonds zodat jonge en talentvolle sporters, die opgroeien in een gezin met een inkomen op of onder het sociaal minimum, een kans krijgen om de top te behalen.

De KNVB heeft uit handen van Ruud de inhoud van zijn opleiding 'doelgericht coachen' ontvangen. De KNVB zal delen van 'de legacy' waar mogelijk en toepasbaar implementeren in de aangeboden opleidingen en projecten. 

Ruud van Nistelrooij zelf tenslotte blij te zijn de twee goede doelen te steunen en dat de KNVB zijn opleiding gaat integreren in haar opleiding voor jeugdtrainers. "Zo blijft onze missie doorgaan om zoveel mogelijk kinderen te laten schitteren in andere organisaties. Een mooie afsluiting van een prachtige inspirerende periode", zo sluit de voorzitter van zijn foundation af op zijn laatste werkdag.

Meer berichten