Impressie van de vernieuwbouw bij sv BLC.  Artist Impression door BiermanHenket Architecten.
Impressie van de vernieuwbouw bij sv BLC. Artist Impression door BiermanHenket Architecten. (Foto: )

SV BLC bouwt aan de toekomst met oog op duurzaamheid

  Sport

DEN BOSCH - Na zes jaar voorbereiding start de vernieuwbouw bij voetbalvereniging BLC op sportpark de Meerendonk. Het uit 1978 daterende gebouw krijgt een flinke opknapbeurt. De gemeente Den Bosch draagt een deel bij aan de investering van 700.000 en BLC leent een deel bij de bank. Stichting Waarborgfonds Sport staat met de gemeente garant voor dit leningsdeel.

Janneke Bierman van BLC legt uit wat er allemaal verandert: "De kleedkamers gaan er prachtig uitzien met witte en gele tegels en moderne, goede douches. Op de begane grond komen ook het wedstrijdsecretariaat en nieuwe toiletruimten. Het terras en de pui van de kantine boven krijgen een ander aanzien. De bovenbouw en het terras zijn met twee nieuwe trappen aan de voorzijde bereikbaar. Daaronder komt de materialenruimte, de ballenkasten etc. We verduurzamen de buitenschil van de kantine, er komt een geïsoleerde vernieuwde metalen gevel en ramen met dubbel glas. Samen met de nieuwe installaties zorgen we er zo voor dat het energieverbruik wordt gereduceerd".

Projectleider van BLC, Robert Wit: "Hoofddoel van deze verbouwing is om onze club goede faciliteiten te bezorgen, waarmee we weer 20 jaar vooruit kunnen. Het gebouw zal een uitstraling krijgen die bij trotse Club van Zuid past".

Meer berichten