Kersverse bokskampioen Zahar Khudoyan (in het blauw) met rechts zijn trotste trainer/coach Arsen Podjan.
Kersverse bokskampioen Zahar Khudoyan (in het blauw) met rechts zijn trotste trainer/coach Arsen Podjan. (Foto: )

Bossche bokskampioen Zahar: 'Alles op z'n plek'

  Sport

DEN BOSCH - Na maandenlang hard trainen en ijzeren discipline heeft Bosschenaar Zahar Khudoyan (17) zich tot Nederlands Kampioen boksen geknokt. In de categorie tot 69 kilo won Zahar de finale van Nathaniel Bruining van ABC Amsterdam.

Khudoyan, van Armeens Yezidische afkomst, is nog geen jaar geleden via Powerup073 bij Arsen Podjan Boxing komen trainen. Meteen in het eerste gesprek werd al duidelijk waar de ambitie van beide partijen ligt, namelijk Nederlands kampioen worden en doorstoten tot de Olympische Spelen. Met dit ambitieuze doel zijn de mannen aan de slag gegaan. Niet alleen is er een speciaal trainingsschema en voedingsschema opgesteld, ook zijn er mentorgesprekken gevoerd met school zodat Zahar zich volledig kon richten op de kampioenschappen.

Citytrainer
Het harde werken werd beloond, drie wedstrijden gebokst, alle drie gewonnen. "Super! Alles valt op zijn plek", zegt trainer/coach Arsen Podjan over de winst. "Het netwerk om ons heen zorgt ervoor dat we met Zahar uit kunnen komen op wedstrijden." Via Powerup073, een netwerkorganisatie die Bossche jongeren uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen, heeft hij de cursus Citytrainer gevolgd. Op die manier heeft Zahar zijn talent ontwikkeld tot dit optimale resultaat. Op naar de Spelen!

Meer berichten