Wouter in actie. Hij voorkomt een doelpunt van FC Dordrecht, waardoor FC Den Bosch de wedstrijd in oktober met 1-0 wint. Foto: Henk van Esch
Wouter in actie. Hij voorkomt een doelpunt van FC Dordrecht, waardoor FC Den Bosch de wedstrijd in oktober met 1-0 wint. Foto: Henk van Esch (Foto: Henk van Esch)

Keeper Van der Steen optimistisch: "Ik wil promoveren met Den Bosch"

  Sport

DEN BOSCH - FC Den Bosch sluit het jaar af als winterkampioen van de Keukenkampioen Divisie. Vughtenaar Wouter van der Steen is dit seizoen de nieuwe sluitpost van de Bosschenaren en is blij met het goede seizoen van zijn nieuwe club. "Het zou super zijn als we voor promotie kunnen strijden. Dat is in ieder geval wel mijn ambitie."

Door Lisette Broess-Croonen

Van der Steen (28) kwam al vroeg tussen de palen te staan. "Ik mocht alleen met mijn grotere broers meevoetballen als ik keeper was. En toen ik later ging voetballen, was ik zo fel dat mijn moeder me aan het keepen zette. Dan kon ik geen schade aanrichten. Dat bleek een goede keus te zijn. Op mijn tiende verhuisde ik van Zwaluw VFC naar de jeugd van PSV. Uiteindelijk redde ik het daar niet en ging ik naar Helmond Sport. Tien jaar later kon ik bij Heerenveen aan de slag. Daar werd me vorig jaar echter duidelijk gemaakt dat ik een rol als tweede keeper zou krijgen. Dat wilde ik niet dus ging ik op zoek naar iets anders. Ik heb bij Heerenveen grote stappen gemaakt en ik wil nu laten zien wat ik kan. Het gesprek dat ik bij FC Den Bosch had, gaf me meteen een heel positief gevoel, dus ik was blij dat ik hier mocht gaan keepen. Ik heb het hier super goed naar mijn zin."

'Heel mooi seizoen'
De keeper werd positief verrast door het niveau van zijn ploeggenoten. "We hebben echt een goede groep spelers bij elkaar, ook in de breedte. Als er iemand wegvalt, zakken we niet meteen in. Het spel is nog niet altijd even goed, maar we blijven knokken en vechten en halen steeds weer resultaat. Als we zo doorgaan, wordt het een heel mooi seizoen, maar eigenlijk is het dat nu al. Niemand had dit verwacht, ook de fans niet. Zij zijn nu ook een stuk positiever dan aan het begin van het seizoen. Eén van de mooiste wedstrijden uit mijn leven was thuis tegen FC Twente. Alles zat in die wedstrijd. Het M-vak was voor het eerst weer open en we wonnen die dag. Maar ook de wedstrijd tegen GO Ahead Eagles was mooi. Het was een hele moeilijke wedstrijd, maar toch heb ik de nul gehouden en werd ik de 'Man of the Match'. Al relativeer ik zoiets wel. Als keeper is er bijna geen tussenweg tussen heel goed of heel slecht. Ik blijf altijd rustig, als ze heel positief zijn, maar ook als ze negatief zijn."

Na een periode in Heerenveen vindt Van der Steen het ook wel fijn om weer thuis te zijn. "Friezen zijn toch wel stugger dan Brabanders. En ze hebben geen carnaval. Vorig jaar nam ik een paar ploeggenoten mee naar Oeteldonk. Die keken hun ogen uit en hadden een geweldige tijd. Dan voel ik me wel een trotse Brabander."

Naar de toekomst kijkt de Vughtenaar niet. "In de voetballerij moet je niet teveel plannen. De meeste dingen overkomen je gewoon. Ik kijk niet verder dan het hier en nu, maar geniet gewoon van het moment. Het zou super zijn als we voor promotie kunnen strijden. Ik zou graag willen meemaken dat we als FC Den Bosch promoveren naar de Eredivisie."

Meer berichten