FC Den Bosch viert de overwinning van de Brabantse derby tegen FC Oss. Meegereisde supporters vieren mee de overwinning mee. Komende vrijdag staat FC Twente op het programma. Foto: Henk van Esch
FC Den Bosch viert de overwinning van de Brabantse derby tegen FC Oss. Meegereisde supporters vieren mee de overwinning mee. Komende vrijdag staat FC Twente op het programma. Foto: Henk van Esch (Foto: Henk van Esch)

Sfeeracties en heropening Oosttribune bij FC Den Bosch – FC Twente

  Sport

DEN BOSCH - De Keukenkampioen competitie is al een paar maanden onderweg en het eerste elftal van FC Den Bosch is aardig op stoom. De selectie van hoofdtrainer Wil Boessen draait bovenin mee en steeds meer supporters weten de weg naar stadion De Vliert te vinden. Kortom, positieve ontwikkelingen bij de Bossche eerstedivisionist.

FC Den Bosch speelt vrijdag 9 november thuis tegen zwaargewicht FC Twente en deze wedstrijd is een soort tweede seizoenstart. Want de afgelopen maanden is door FC Den Bosch, de gemeente Den Bosch en de BIM een start gemaakt om de veiligheid- en sfeer in het stadion te verbeteren. Toegankelijkheid en service zijn de sleutelwoorden in deze ontwikkeling. Naast goed voetbal, is dat waar bij FC Den Bosch de focus op ligt; meer service, meer aandacht, meer vriendelijkheid, meer attractie, meer verrassingen.

Fanzone
Voorafgaand aan de wedstrijd FC Den Bosch – FC Twente worden deze inspanningen voor het eerst zichtbaar en merkbaar voor het publiek, wanneer de Oosttribune opnieuw in gebruik wordt genomen. Op het plein voor het stadion (hoofdzijde) zijn supporters vanaf 18.00 uur van harte welkom. Het plein wordt omgetoverd tot een fanzone met livemuziek, voetbalspellen voor kinderen en volwassenen en catering. In het stadion is huiszanger Jack van Raamsdonk te horen én te zien op de middenstip en na afloop van de wedstrijd verzorgt hij de muzikale omlijsting in de businesslounge.

Sfeeracties
Stadion De Vliert opent om 19.00 uur de deuren en FC Den Bosch roept iedereen op om in elk geval om 19.45 uur op zijn of haar plaats te zitten. Rond die tijd wordt de Oostribune namelijk officieel en feestelijk heropend door onder andere burgemeester Mikkers. De vernieuwde tribune en de opgewaardeerde wedstrijdomlijsting, moeten een magneet zijn waartoe mensen zich voelen aangetrokken. Jonge mensen, oudere mensen, vrouwen en kinderen. Want fanatiek zijn heeft volgens FC Den Bosch niets met leeftijd te maken en als je iets doet, moet je het met je hart doen. Daarom werkt de club hard aan een basis waar zij mee vooruit kan. Op het veld en daarbuiten. Supporters worden uitgenodigd mee te denken bij het aankleden van het stadion en de totaalbeleving.

'Twaalfde man belangrijker dan ooit'
Speler van FC Den Bosch Danny Verbeek is blij met de aandacht voor stadion en publiek: "De twaalfde man is belangrijker dan ooit. Daardoor gaat een wedstrijd pas echt leven. Voetbal is een spel van het publiek. Het gaat om winnen en verliezen. Om strijd en emotie. En om zoveel meer. Bij FC Den Bosch begrijpen we dat voetbal door iedereen anders wordt beleefd. En dat voetbal er ook is voor vrouwen en kinderen, voor gezinnen. Voor de spelers is het fantastisch dat de club wil investeren in activiteiten deze belofte ondersteunen. Het is een extra stimulans om er vol voor te gaan, vrijdag en alle volgende wedstrijden!"

Kaartverkoop
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang bij FC Den Bosch. Kaarten kunnen worden gekocht via Mijn FC Den Bosch, de FC Den Bosch-app of tijdens kantooruren bij Stadion De Vliert. Voor supporters van FC Den Bosch zijn de kassa's op de wedstrijddag vanaf 18.00 uur geopend. Supporters zonder club- of seizoenskaart kunnen twee kaarten kopen (met uitzondering van de Oosttribune), mits ze maximaal 30 kilometer van het stadion wonen en een identiteitsbewijs kunnen laten zien. Meer info staat op www.fcdenbosch.nl.

Meer berichten