New Heroes heeft de uitwedstrijd in en tegen Amsterdam gewonnen met 63-106.
New Heroes heeft de uitwedstrijd in en tegen Amsterdam gewonnen met 63-106. (Foto: )

Winst voor New Heroes in Amsterdam

  Sport

Zonder al teveel moeite heeft New Heroes de uitwedstrijd in en tegen Amsterdam gewonnen. In de Apollohal werd na 40 minuten een 63-106 overwinning behaald. Topscorer aan de zijde van New Heroes was wederom Steven Cook met 19 punten, gevolgd door Williams met 17. Keshun Sherrill liet een mooie double-double noteren met 15 punten en 11 assists. Ook Voorn (100%FG, 14 pnt), Aarts (14pnt) en Bouwknecht (11pnt) scoorden dubbele cijfers deze avond.

DEN BOSCH - New Heroes begon aan het karwei via Voorn en Steven Cook. Zijn and one betekende al snel een 0-5 voorsprong waarna Roye met een score 2-5 liet aantekenen. Zijn bonus vrije worp ging mis, waarna Voorn en Aarts de marge naar 7 brachten, 2-9. Van de Horst en Berend Weijs brachten Apollo naar 7-9, en met name laatstgenoemde bracht de jurytafel ietwat van de wijs. Apollo kreeg er 3 punten bij zodat in de hal de score op 10-9 kwam. Even later protesteerde Skelin nog, maar de score in de hal bleef staan. Via de live stats bleeft de score op 7-9. Een driepunter van Henson bracht de 7-12 op het sheet en to 15-18 bleef Apollo redelijk goed bij. New Heroes schakelde een tandje bij en met een 0-12 run tilde het, via Henson, Aarts en Voorn (2x), de score naar 15-30 aan het einde van het kwart.
Cook en Williams opende kwart 2, waarna van der Horst met 2 fraaie scores Apollo nog in de wedstrijd probeerde te houden. Williams met een and one en Sherrill met een loepzuiver bommetje brachten de marge naar 20 voor 19-39. Weer een driepunter van Sherrill en een and-one van Williams noopte coach Faijdherbe tot een time-out voor Apollo Amsterdam. Weijs en Roye scoorden voor Apollo maar New Heroes bleef, in de personen van Aarts, Cook en Voorn vlijmscherp en liep zodoende uit naar een 29-60 ruststand.
In het 3e kwart waren het Williams en Cook die weer de score openden voor New Heroes. Daarna schakelde New Heroes iets terug wat Apollo de kans gaf dit kwart met 24-20 naar zich toe te trekken. Vooral Berend Weijs was in deze fase scorend heel belangrijk voor de hoofstedelingen en bij New Heroes bleef Williams de punten aaneenrijgen. Stand na dit kwart: 53-80.
New Heroes liep al snel uit naar 58-90 in het laatste kwart waarna er een waar foutenfestijn begon. Een onsportieve fout voor Oudendag en 2x een technische voor coach Faijdherbe betekende 2 x Voorn op de vrije worp lijn voor New Heroes en voor Apollo mocht Berend Weijs 2 x aanleggen. Zo kwam de stand op 60-92 en via Aarts liep New Heroes verder uit naar 61-96. Dat was voor Skelin het moment om een compleet Nederlands team binnen de lijnen te brengen met Van den Elzen, Thelissen, Aarts, van Schaik en Bouwknecht. Max van Schaik luisterde zijn debuut op met een tip in voor 61-98 en even later was het Bouwknecht die met 2 rake vrije worpen de 100 punten grens slechtte. De "jonkies" lieten daarna via 2 fastbreaks ( Thelissen en Bouwknecht) 63-104 noteren waarna Thelissen met een half hook shotje de eindstand bepaalde op 63-106.

Meer berichten