Regerend Nederlands Kampioen Vert Skateboarden Lars Stout in actie. Foto: Roel van der AA
Regerend Nederlands Kampioen Vert Skateboarden Lars Stout in actie. Foto: Roel van der AA (Foto: Roel van der Aa)

Wereldtoppers komen naar World Skate Center

  Sport

Het World Skate Center in Den Bosch presenteert op zaterdag 20 oktober de derde editie van de International Halfpipe Competition. Een spectaculaire wedstrijd waar top skateboarders van over de hele wereld naar toe komen om te strijden voor 5000 euro prijzengeld in de enige indoor halfpipe van Nederland. Naast de wedstrijd is er die dag in World Skate Center ook een expositie en live performance van skateboard kunstenaars en een aantal rockbands zullen de avond afsluiten.

DEN BOSCH - In het World Skate Center in Den Bosch staat de enige indoor vert-ramp van Nederland. Een halfpipe van 4,10 m hoog en 12 meter breed. Het vert skaten was in de jaren 90 altijd een onderdeel van de Wereld Kampioenschappen. Sinds de opkomst van de skateparken trekt de discipline de laatste jaren weer enorm aan.
Naast de lessen die World Skate Center verzorgt, trainen vele top skateboarders uit Nederland, Belgie en Duitsland elke week in Den Bosch voor andere internationale wedstrijden. Ook is deze vert-ramp trainingsonderdeel van het Nederlandse topsport traject Skateboarden voor de Olympische Spelen in 2020 Tokyo.
Heb je zin in een dag vol spektakel en wil je proeven hoe de skateboard cultuur is op zijn best? Kom dan op zaterdag 20 oktober kijken in het World Skate Center aan de Buitendijk 2 in 's-Hertogenbosch. De wedstrijd start om 13.00 uur en de finales zijn tussen 17.00 en 19.00 uur. De entree is de hele dag gratis!

Meer berichten