Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie

Viswedstrijd keert terug in Empel

  Sport

EMPEL - Jeugdvisvereniging De Vijf Wielen uit Empel laat zaterdag 18 augustus, na jaren van afwezigheid, het Open Empelse Viskampioenschap terugkeren aan de Grote Wiel tussen Empel en Gewande. Jongeren en senioren nemen het in aparte categorieën tegen elkaar op, op jacht naar de grootste vis.

De eerste leeftijdscategorie is voor de jeugd van 8 jaar tot en met 17 jaar, de tweede leeftijdscategorie is voor de leeftijd van 18 jaar en ouder. Die twee groepen hangen de hengels tussen 08.30 en 11.30 uur in afzonderlijke delen in het water. Wie waar mag vissen, wordt vanaf 08.00 uur per loting bepaald. Daar vissen ze met vaste hengels, zonder kunstaas of gekleurde maden. Gevangen vis moet voorzichtig onthaakt worden en uitgezet in een leefnet. Daar wordt de vis vervolgens door de meetploeg opgemeten.

De Vijf Wielen ziet Abraham
Jeugdvisvereniging De Vijf Wielen laat de viswedstrijd terugkeren omdat ze dit jaar 50 jaar bestaat. Na de viswedstrijd is vanaf 13.00 uur de prijsuitreiking in sociaal cultureel centrum D'n As aan de Asmunt 3, waar de kampioenen bekend worden gemaakt. Daar kunnen de deelnemers aan de viswedstrijd napraten over de vissen die gevangen zijn.

Deelname aan het Open Empelse Viskampioenschap van Jeugdvisvereniging De Vijf Wielen kost 10 euro voor volwassenen. Jongeren onder de 18 jaar mogen gratis meedoen met de viswedstrijd. Meer info staat op de website van De Vijf Wielen.

Meer berichten