De historische binnenstad is op zaterdagavond 22 september het decor van de eerste editie van de Den Bosch Urban Trail.
De historische binnenstad is op zaterdagavond 22 september het decor van de eerste editie van de Den Bosch Urban Trail. (Foto: )

Eerste editie Urban Trail in binnenstad van Den Bosch

  Sport

De Urban Trail Series is weer een stad rijker. Na het succes van het lopen door gebouwen en bijzondere locaties in een aantal andere grote steden in Nederland, wordt Den Bosch nu ook decor van een Urban Trail. Op zaterdagavond 22 september vindt de eerste editie van de Den Bosch Urban Trail plaats in de historische binnenstad.

DEN BOSCH - Het Stadhuis, Stadskantoor en het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch zijn de eerste locaties die de organisatie van de Den Bosch Urban Trail bekend mag maken. Start en finish zijn bij de Hofvijver in het Paleiskwartier. De volgende locaties worden stapsgewijs bekend gemaakt. Bij deze editie wordt de lopers een parcours van 10 en 5 kilometer aangeboden. En naast rennen is het ook mogelijk om de route te wandelen.

Unieke kans
De Den Bosch Urban Trail neemt deelnemers mee over een parcours van 10 en 5 kilometer dat dwars door de stad loopt. Langs en zelfs dóór culturele en historische gebouwen, maar ook tuinen, parken en andere bijzondere plekken in de stad waar je normaal gesproken niet snel komt worden in de route opgenomen. Voor iedereen die Den Bosch eens op een andere manier wil leren kennen, is de Urban Trail een uniek sportief evenement. Het gaat bij de Urban Trail niet om de eindtijd, die wordt niet gemeten, maar het gaat om plezier én de beleving. Ook voor de iets minder getrainde lopers is Den Bosch Urban Trail een realistisch doel, want er wordt zoals gezegd ook een verkorte route van 5 tot 6 kilometer aangeboden.

Start en finish
De start en finish van de Den Bosch Urban Trail zijn bij de Hofvijver in het Paleiskwartier. De Gemeente wil op deze wijze de historische binnenstad op een sportieve manier verbinden met het Paleiskwartier. Door gebruik te maken van zogenoemde startwaves heeft iedere loper voldoende ruimte op het parcours en in de verschillende locaties. Enkele locaties die al hebben toegezegd mee te doen zijn het Stadhuis, Stadskantoor en het hoofdkantoor van Essent. Na het passeren van de finish kunnen de deelnemers genieten van een heerlijk ontbijtje en krijgen zij natuurlijk een welverdiende medaille.

Inschrijven
Inschrijven voor de Den Bosch Urban Trail kan via de website www.denboschurbantrail.nl. De Urban Trails zijn erg in trek en er geldt een maximum aantal deelnemers, dus wacht vooral niet te lang met inschrijven. Volg de Den Bosch Urban Trail ook op Facebook, Twitter en Instagram.

Meer berichten