Foto: Henk van Esch
FC Den Bosch

FC Den Bosch gaat voor winst in derby

  Sport

DEN BOSCH - Op vrijdag 9 maart aanstaande staat in Stadion De Vliert de thuiswedstrijd tegen FC Oss op het programma. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap. We blikken met trainer/coach Wil Boessen vooruit op dit duel en kijken met de Bossche oefenmeester tevens terug op de onlangs gespeelde streekderby tegen RKC Waalwijk.

Door Niels de Baar

Derby's worden vaak op het scherpst van de snede gespeeld. Het thuisduel met RKC Waalwijk (0-0) was hier een exemplarisch voorbeeld van: "Wij hebben tegen RKC Waalwijk geprobeerd om ons eigen spel te spelen. Echter, doordat zij goed verdedigden was er voor ons erg weinig ruimte om tot scoren te komen. Bij te veel van onze spelers ontbrak die avond de echte scherpte om de Waalwijkse muur te slechten, waardoor wij niet veel kansen creëerden. Het spelbeeld veranderde nadat wij na rust door een rode kaart met tien man verder moesten. Jordy van der Winden werd in mijn ogen onterecht uit het veld gestuurd nadat hij, weliswaar onbesuisd, de keeper van RKC onder druk wilde zetten."

'Verzuimden te scoren'
"Door de overtalsituatie kroop RKC Waalwijk meer uit haar schulp", vervolgt Boessen. "De Waalwijkers probeerden ons onder druk te zetten. Omdat wij verdedigend eveneens goed stonden kregen zij echter nauwelijks kansen en bleven wij gevaarlijk. Nadat de Waalwijkers in het verloop van de tweede helft ook twee spelers met rood zagen vertrekken trokken wij het initiatief weer naar ons toe en gingen wij in de slotfase opnieuw op jacht naar de zege. Wij verzuimden echter om te scoren waardoor het voor ons uiteindelijk bleef bij een teleurstellend 0-0 gelijkspel."

Het duel met FC Oss is, afgezien van de sportieve belangen, altijd een beladen duel. Voor Wil Boessen tellen deze emoties echter niet en moet er gewoon worden gewonnen, mede ook omdat FC Oss een directe concurrent is in de strijd om een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Jupiler Play-Offs: "FC Oss is een goede ploeg die eigenlijk altijd herkenbaar voetbal speelt vanuit een 5-3-2 systeem. Ik verwacht dan ook dat wij net als in de heenwedstrijd de dominante ploeg zullen zijn terwijl FC Oss hoofdzakelijk zal loeren op de omschakeling. Het is zaak voor ons dat wij effectiever met onze doelkansen omspringen dan tijdens de laatste wedstrijden. We hebben onnodig punten laten liggen doordat wij te veel kansen nodig hadden om tot scoren te komen. Als wij in de subtop willen eindigen dan moeten wij op eigen veld zeker van directe concurrenten als FC Oss winnen. Daar gaan we dan ook vol voor!"

Kinderen gratis toegang
Vrijdag staat in De Vliert de derby tegen FC Oss op het programma. Kinderen tot en met twaalf hebben gratis toegang. Zij krijgen bij het betreden van de toegangspoorten bij het stadion hun gratis kaartje uitgereikt. Voor ouders en overige bezoekers zijn de kassa's op het voorplein vanaf 18.45 uur geopend. Kijk voor meer info op www.fcdenbosch.nl/tickets.

Meer berichten