Overzicht van de zaal bij Maaspoort Sport & Events; badminton in actie. De kaartverkoop voor de landelijke finale van de badmintoncompetitie Eredivisie verloopt via badminton.scoorjeticket.com.
Overzicht van de zaal bij Maaspoort Sport & Events; badminton in actie. De kaartverkoop voor de landelijke finale van de badmintoncompetitie Eredivisie verloopt via badminton.scoorjeticket.com. (Foto: 'S-PORT)

Lof oogsten met de Bossche Badminton Dagen

  Sport

DEN BOSCH - Maaspoort Sports & Events is maandag 5 tot en met zaterdag 10 maart gastheer van wat wordt genoemd het grootste badminton evenement van Nederland. In een quote laat de voorzitter badminton Nederland weten "Het fantastisch en inspirerend te vinden met hoeveel passie Den Bosch en de vele vrijwilligers de 4e editie Bossche Badminton Dagen en de Finaledag van de Eredivisie organiseren."

Door Ad Pijnenburg

Den Bosch wacht in samenwerking met BNL-BBF-BCH en MSE een flinke uitdaging. Van maandag 5 tot en met donderdag 8 maart maken ruim 1.200 scholieren van Basisscholen en BSO uit regio Den Bosch hun opwachting. Op vrijdag 9 maart is er een ontmoeting, teampresentatie, persconferentie en lunch op het gemeentehuisen zondag 10 maart de Eredivisie Finale. Vóór of in het gemeentehuis worden veldjes uitgezet om te badmintonnen.

Jonkies maken kennis
Joris de Jong, sportwerker van 'S-PORT: De scholieren komen onder andere van KC De Hobbit, De Overleat, Aquarmarijn, KC de Sterrenbosch, BS de Bron, De Springplank en BS Nour. Het vervoer van en naar Maaspoort Sports & Events wordt op maandag en dinsdag verzorgd door busmaatschappij Arriva. Hebris professionals geven de clinic in partijvorm aan de groepen 8. 'Jonkies' maken op speelse sportieve wijze kennis met de basistechnieken van badminton. Ook krijgt iedere deelnemer één gratis toegangskaartje voor de finale Landskampioen Eredivisie."

BCH is een van de verenigingen die al vier edities medewerking verleent. Penningmeester Berry van der Doelen: "Bij de Bossche badminton dagen en de Eredivisie Finale zijn veertien BCH-leden actief met het ontvangen, begeleiden, uitleg geven enzovoort. Wij willen de scholieren een fijne dag te bezorgen. BCH zelf speelt met totaal acht teams in de districts- en midweekcompetitie en apart in een jeugdcompetitie."

Leerzaam en spannend
De gemeente is als initiatiefnemer zeer actief en heeft al meerdere grote evenementen opgepakt: KNVB Straatvoetbal, Baggerloop Oosterplas, Gezond Den Bosch 2017 en Sport en Events week. De badmintondagen passen prima bij de uitgangspunten van de overheid om onze jeugd op jonge leeftijd met sport in aanraking te brengen. Wethouder van Olden: "Ik heb respect voor de organisatie en de vrijwilligers, die al 4 jaar intensief samenwerken aan dit project. Met de badmintondagen wordt de top- en breedtesport nadrukkelijk met elkaar verbonden. Via deze weg worden duizenden mensen geënthousiasmeerd om deel te nemen en kunnen bij de Eredivisiefinale een leerzame en spannende wedstrijd tegemoet zien."

Meer berichten