Logo stadsbladdenbosch.nl


Voorbeschouwing FC Den Bosch – Jong FC Utrecht

  Sport

DEN BOSCH - FC Den Bosch neemt het aanstaande vrijdag (13 oktober) in eigen huis op tegen Jong FC Utrecht. Beide ploegen verschijnen die avond om 20.00 uur aan de aftrap in Stadion De Vliert. In deze voorbeschouwing kijkt doelman Kees Heemskerk terug op de duels met Jong PSV en RKC Waalwijk en blikt hij vooruit naar de wedstrijd tegen de Domstedelingen.

Door een blessure kon Kees Heemskerk een paar weken niet spelen en moest hij als toeschouwer de verrichtingen van zijn medespelers volgen. Ook het gewonnen duel met Jong PSV moest Kees noodgedwongen vanaf de zijlijn aanschouwen: "Ik heb aan de ene kant echt genoten van de prestatie van het team, maar tegelijkertijd heb ik mezelf ook enorm zitten opvreten, omdat ik niet kon spelen. Wij begonnen nog vrij voorzichtig tegen Jong PSV maar gooiden langzamerhand de schroom van ons af. Zeker nadat wij eenmaal op voorsprong waren gekomen ging het voetballend steeds beter bij ons lopen. Voor ons zelfvertrouwen en onze supporters is het natuurlijk schitterend dat het 5-0 werd. Aanvallend liep het lekker, maar ook verdedigend lieten wij geen steekjes vallen."

"Uit tegen RKC Waalwijk speelden wij eigenlijk geen beste wedstrijd", gaat Van Heemskerk verder. "Wij kwamen wel snel op voorsprong maar gaven vervolgens het initiatief uit handen. Desondanks leken wij met drie punten op zak naar huis te gaan, totdat wij diep in de blessuretijd de 1-1 om de oren kregen. Hierdoor sloten we de wedstrijd met een rotgevoel af."

Lastig in te schatten
In Jong FC Utrecht treft FC Den Bosch opnieuw een tegenstander waarvan het lastig is om in te schatten wie er aan de aftrap zullen verschijnen. Kees Heemskerk vindt echter dat Den Bosch niet naar de tegenstander moet kijken, maar gewoon haar eigen spel moet spelen: "Natuurlijk moet je rekening houden met de kwaliteiten van de tegenstander, maar dat wil niet zeggen dat je je speelstijl aan die van de tegenstander moet aanpassen. Zeker op eigen veld zijn wij voetballend gezien sterk genoeg om ons eigen spel aan de tegenstander op te leggen. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht lijkt op papier misschien niet zo lastig, maar daarin schuilt juist het gevaar. Onderschatting van de tegenstander is in de Jupiler league tegen elke ploeg dodelijk. Wij moeten er tegen Utrecht gewoon weer vol voor gaan en dan ben ik er van overtuigd dat wij de drie punten kunnen pakken."

FC Den Bosch – Jong FC Utrecht; kids t/m 12 jaar gratis toegang
FC Den Bosch gaat vanuit haar clubvisie voor een gezellig, sfeervol en veilig Stadion De Vliert. In het verlengde van dit gedachtegoed heeft de Bossche club besloten om kinderen tot en met twaalf jaar dit seizoen gratis toegang te bieden bij thuiswedstrijden van FC Den Bosch. Op vrijdag 13 oktober neemt de Bossche ploeg het in De Vliert op tegen Jong FC Utrecht (20.00 uur). Hoe de actie voor kinderen werkt? Simpel! Kinderen t/m 12 jaar krijgen bij het betreden van de toegangspoorten bij het stadion hun gratis kaartje uitgereikt. Voor ouders en overige bezoekers zijn de kassa's op het voorplein vanaf 18.45 uur geopend. Zij kunnen vanaf 12,50 euro op vertoon van een regio gebonden legitimatiebewijs en eenmalige registratie een toegangskaart aanschaffen voor de zuidtribune. Kijk voor meer info op www.fcdenbosch.nl/tickets.

Reageer als eerste
Meer berichten


Nieuwsoverzicht

Meer berichten