Logo stadsbladdenbosch.nl


Het eerste G-team van voetbalclub TGG heeft al veel prijzen gewonnen. "Deze spelers zijn echt gemotiveerd, maar net als bij de lagere teams staat het plezier voorop". Foto: TGG
Het eerste G-team van voetbalclub TGG heeft al veel prijzen gewonnen. "Deze spelers zijn echt gemotiveerd, maar net als bij de lagere teams staat het plezier voorop". Foto: TGG (Foto: TGG)

Breedte in de G-sport ontwikkelen

  Sport

DEN BOSCH - Cor Houdijk houdt zich al zo'n tien jaar bezig met G-voetbal bij TGG. "Ik wil dit buiten deze club ook graag meer smoel geven. Het wordt tijd om meer mensen met een beperking te laten sporten. Daarom wil ik graag een cluster van verenigingen helpen opzetten op het gebied van G-sport."

Door Lisette Broess-Croonen

Houdijk is langzaam een relatie aan het opbouwen met FC Den Bosch. "Door een samenwerking met FC Den Bosch hoop ik meer naamsbekendheid te krijgen voor de G-sport. Bovendien kunnen we goed de expertise gebruiken van mensen die ons verder kunnen helpen, bijvoorbeeld op het gebied van subsidies. Als je meerdere sporten wilt bundelen, heb je namelijk wel geld nodig. Het zou mooi zijn als we voor een cluster van verenigingen met G-sport de steun krijgen van de gemeente."

In de regio merkt Houdijk al dat steeds meer clubs het G-voetbal oppakken. "Samen met Kruisstraat doet TGG het al heel lang, maar nu zijn er ook teams bij OJC, CHC en Zwaluw VFC en Real Lunet. Zo krijgen we steeds meer samenwerkingsverbanden. Mijn zwager heeft de G-sport bij het tennis opgepakt en we hopen zo meer breedte in de G-sport te ontwikkelen."

Meer topteams is het doel
Met het verbreden van de G-sport hoopt de Bosschenaar ook meer topteams te krijgen. "Bij TGG hebben we nu al twee teams. Het tweede team speelt alleen maar voor het plezier, op een lager niveau. In het eerste team zitten juist spelers die graag echt willen presteren. Jongens die iedereen voorbij lopen, moeten ook gemotiveerd blijven en dat doe je door ze op een hoger niveau te laten spelen. Hoe meer spelers je hebt, hoe meer je ze op hun eigen niveau kunt laten spelen en hoe meer plezier ze hebben. Bij alle teams geldt dat de motivatie heel groot is. En de beleving van die mannen en vrouwen is echt het mooiste wat er is."

Zelf is Houdijk als trainer/coach betrokken bij het tweede team. "Op het moment dat ze echt gaan voetballen, vind ik het minder leuk. Voor mij zijn juist de spelers die eerst alleen maar stil in het veld staan en uiteindelijk echt mee gaan doen in een team, de echte kersen op de taart. In dit team is het ook de grote uitdaging om iedereen belangrijk te maken in het veld. Naast het voetbal gaan we ook weekendjes weg en spelen we wedstrijden in het buitenland. Dan voelen die jongens zich echt internationals. Die trips zijn zo mooi. Na afloop ben ik doodmoe maar ook vol energie. We zijn nu al drie jaar aan het sparen om de grootste droom van deze groep mogelijk te maken, namelijk een wedstrijd spelen in Barcelona."

Aanmelden voor de G-teams van TGG kan via de mail: corhoudijk@outlook.com of telefonisch: 073-5212364.

reageer als eerste
Meer berichten