Logo stadsbladdenbosch.nl


Foto: stock

Jeroen Boschloop komt lopers tegemoet; start half uurtje later

  Sport

DEN BOSCH - De Pettelaarse Schans en het gebied tussen Den Bosch en Sint-Michielsgestel zijn dinsdag 20 juni het toneel van de jaarlijkse avondhardloopwedstrijd Jeroen Boschloop. Met afstanden van 500 meter, 1, 5 en 10 kilometer is er voor iedere loper iets leuks.

Na de vorige edities hoorde de organisatie dat het voor veel mensen toch wel haasten was om na het werk op tijd aan de start te verschijnen. De aanvang van de wedstrijden is daarom vanaf dit jaar een half uur later dan voorheen. De kidsruns van 500 en 1000 meter zijn nu vanaf 19.00 uur. De 10 kilometer start om 19.45 uur en een kwartier later start de 5 kilometer.

Ook nieuw dit jaar is de samenwerking met andere laagdrempelige hardloopwedstrijden in de regio. De Jeroen Boschloop maakt deel uit van de Summer City Runs. Via een puntenklassement wordt een ranglijst gemaakt van de lopers die behalve aan de Jeroen Boschloop ook meedoen aan de Engelenrun (11 juni) en de Omloop van Empel (25 juni).

De inschrijving voor de Jeroen Boschloop is inmiddels begonnen via de website. Inschrijven kan ook nog op de dag zelf. Kom dan vanaf 18.00 uur naar de startlocatie op de Pettelaarse Schans. Inschrijven kost 7 euro voor de 5 euro kilometer en 8 euro voor de 10 kilometer. Wie zich via de website inschrijft krijgt 2 euro korting. Kinderen lopen de funruns van 500 en 1000 meter gratis. Zij krijgen daarvoor ook nog een leuke herinnering en iets lekkers.

De wedstrijd is ook voor publiek (toegang gratis) aangenaam om naar te kijken.

Reageer als eerste
Meer berichten