Logo stadsbladdenbosch.nl


Met originele outfit en ploegleiderswagen stapten de mannen van TI-Raleigh. Foto: Henk van Esch
Met originele outfit en ploegleiderswagen stapten de mannen van TI-Raleigh. Foto: Henk van Esch (Foto: Henk van Esch)

All-stars TI-Raleigh nog één keer op de pedalen

  Sport

Misschien is het wel de beste wielerploeg die Nederland ooit heeft gehad. TI-Raleigh bestond tussen 1974 en 1983, naamgegeven door hoofdsponsor fietsenfabrikant Raleigh. De helden van weleer stapten zaterdag 10 juni vanaf het huis van Piet van Katwijk in Orthen weer op voor een ritje naar Eindhoven.

Den Bosch - In ieder geval zijn supporters na 35 jaar nog altijd even enthousiast, niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland, Wales en Schotland. Daar kwamen de liefhebbers vandaan om met hun helden van weleer, in de juiste opvallende rood-geel-zwarte outfit en op de historische fietsen van het magische merk, een weekend om nooit te vergeten te beleven.

Oud-gedienden

Met oud-profs Jacques Hanegraaf, Piet van Katwijk, Franky de Gendt, Theo de Rooij, Aad van den Hoek en Ko Hoogendoorn is er in een peloton gefietst van Den Bosch naar de Velosoof in Eindhoven. Het doel was een bezoek aan het museum van Bert Oosterbosch. Ook is ook het dorp Oploo aangedaan om het wielermonument van de jongens van Van Katwijk te bekijken.

Echte ploegleiderswagen

De renners fietsen onder begeleiding van een ploegleider in de oude ploegleiderswagen van Peter Post. Oude tijden herleven, niet alleen met deze terugblik, maar ook met het potentieel dat Nederland aan ronderenners heeft.

Reageer als eerste
Meer berichten