Logo stadsbladdenbosch.nl


Wethouders Eric Logister (Den Bosch) en Annemieke van de Ven (Oss) op het regenboogzebrapad in Oss.
Wethouders Eric Logister (Den Bosch) en Annemieke van de Ven (Oss) op het regenboogzebrapad in Oss. (Foto: Henk van Esch)

Den Bosch en Oss gaan voor LHBT-emancipatie

  Politiek

DEN BOSCH - Hoe kunnen we er voor zorgen dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders zich overal veilig en geaccepteerd voelen? Die vraag stond donderdag 18 mei centraal tijdens het Symposium Regenboog Agenda Na 2017, georganiseerd door regenbooggemeenten Oss en Den Bosch.

Dat symposium leverde plannen op voor de periode na 2017. De gemeenten bieden dit aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan en aan de informateur. Dat gebeurt op 24 juni, Roze Zaterdag in Den Bosch. Het symposium is één van de activiteiten in het Roze Jaar.

Steeds meer gemeenten, inmiddels 42, zetten zich in voor sociale acceptatie, emancipatie en veiligheid. Dit kan dankzij het subsidie programma van het Ministerie van OCW voor regenbooggemeenten. Tijdens dit symposium presenteerde Lisette Kuyper (Sociaal en Cultureel Planbureau) haar onderzoek naar transgenders en spraken gemeenten over hoe ze het regenboogbeleid gaan versterken na 2017. De regenbooggemeenten zijn goed op stoom, zien de successen en krijgen steeds beter beeld bij de knelpunten. Maar er is nog veel werk te doen als het gaat om sociale acceptatie en veiligheid.

Dit jaar organiseren Oss en Den Bosch samen het Roze Jaar dat is bedoeld om op een positieve manier aandacht te hebben voor dit onderwerp.

Reageer als eerste
Meer berichten