De rechthoek met opening aan de bovenkant symboliseert een collectebus, die ook in het logo van de gids voorkomt. De stippen staan voor munten die in de rechthoek met opening gaan vallen.
De rechthoek met opening aan de bovenkant symboliseert een collectebus, die ook in het logo van de gids voorkomt. De stippen staan voor munten die in de rechthoek met opening gaan vallen.

Grastekening in Rogier van der Weydenstraat

  Ingezonden

Al ruim twee weken loopt Jan de Rond met twee emmertjes water naar het grasveld dat voor het kantoor ligt. Daar giet hij de emmertjes in een vast patroon leeg. Langzaam maar zeker verschijnen een groene rechthoek met opening aan de bovenkant en drie stippen in het steeds geler wordende grasveld. De grastekening beslaat nagenoeg het hele grasveld aan de Rogier van der Weydenstraat in Den Bosch.

DEN BOSCH - Jan de Rond: "Deze grastekening is geïnspireerd op de lokale goede doelengids. De rechthoek met opening aan de bovenkant symboliseert een collectebus, die ook in het logo van de gids voorkomt. De stippen staan voor munten die in de rechthoek met opening gaan vallen."

Lokale Goede Doelengids

Op 1 juli presenteerden Rotaryclub 's-Hertogenbosch West en de Stichting Goede Doelen 's-Hertogenbosch de eerste 'Lokale Goede doelengids 's-Hertogenbosch'. Opzet van de gids, waar 62 lokale goededoelenorganisaties in zijn opgenomen, is om mensen op het idee te brengen bij donaties bij leven en bij overlijden naast nationale en internationale doelen ook aan lokale goede doelen te denken.

Groene smiley

Vorig jaar benutte Jan de Rond de droogte ook al voor het maken van een grastekening. Toen kwam na twee weken tekenen met onzichtbare inkt een smiley tevoorschijn. Deze actie, onder het moto 'maak van een nadeel je voordeel!', trok veel aandacht van kranten, radio en tv. Circa 1,4 miljoen mensen zagen de foto's en beelden van de groene glimlach in het gele gras in de Graafsewijk.
 

Meer berichten