Tegenvallende resultaten hebben ervoor gezorgd dat de laatste drie edities van het foodtruck festival Foodstock zijn geannuleerd.
Tegenvallende resultaten hebben ervoor gezorgd dat de laatste drie edities van het foodtruck festival Foodstock zijn geannuleerd. (Foto: Maurice Vinken / www.kleurstof.eu)

Festival Foodstock Den Bosch geannuleerd

  Ingezonden

FT Productions, de organiserende partij achter Foodstock, heeft besloten ook de laatste drie edities van Foodstock 2019 te annuleren. Het rondtrekkende foodtruck-circus, wat sinds 2015 actief is, zou deze zomer oorspronkelijk 13 edities van het ondertussen bekende foodfestival organiseren. Eerder al werd besloten om de edities Heerlen en Oosterhout te annuleren. Deze week heeft de organisatie bekend gemaakt ook de edities Lelystad, 's-Hertogenbosch en Oisterwijk te annuleren. De reden hiervan ligt met name in tegenvallende resultaten dit seizoen.

DEN BOSCH - Tot nu toe hebben de edities die wel hebben plaats gevonden dit seizoen (Tilburg, Eindhoven(2x), Sittard, Weert, Helmond, Voorburg en Etten-Leur) niet gebracht waar de organisatie op had gehoopt. "Voor het eerst sinds de start van Foodstock in 2015 zien we een grote omzetdaling in alle edities." Aldus Davy Versfeld van FT Productions. Om een bepaalde kwaliteit in het food aanbod en de randprogrammering te bieden is een bepaalde omzet noodzakelijk. "Op dit moment worden deze niet behaald waardoor wij niet de kwaliteit kunnen bieden waar wij voor staan als Foodstock en waardoor het niet verantwoord is om door te gaan met deze evenementen op dit moment".

Goede naam

Afgelopen jaren heeft Foodstock een goede naam opgebouwd in heel Nederland als foodtruck festival. Na de start in 2015 met één editie in Eindhoven, is de organisatie gegroeid naar gemiddeld 12 edities per jaar en goed voor ruim 150.000 bezoekers per jaar.

Terugkeer

De organisatie laat weten dat zij komende tijd gebruiken om te evalueren met verschillende partijen en het concept verder uit te werken zodat Foodstock wellicht volgend jaar in een vernieuwd jasje terug kan keren. Wanneer hier meer over bekend wordt kan de organisatie nu nog niet vertellen.

Meer berichten