Logo stadsbladdenbosch.nl


Badmintonner brengt zijn sport naar Oeganda

  Human Interest

DEN BOSCH - Olympisch badmintonner en trainer bij Badminton Club 's-Hertogenbosch (BCH) Edwin Ekiring wil zijn sport gebruiken om de wereld een beetje beter te maken. Hij heeft daarvoor een inzamelingsactie op touw gezet om badmintonspullen naar zijn vaderland Oeganda te brengen.

"Ik wil graag van betekenis zijn voor kinderen en volwassenen in Oeganda", vertelt Edwin. "Door middel van het badmintonproject wil ik de jeugd laten ervaren dat sporten je plezier, fitheid en vriendschap kan geven. Dat ze met passie en toewijding kunnen genieten van sport."

Ook wil Edwin de jonge badmintonspelers in dat land inspireren om hun talent tot een Olympische niveau te brengen. "Om dat te bereiken organiseer ik, samen met de beste Oegandese trainers, een trainingskamp in september. Ik wil graag mijn ervaringen delen met Oegandese badmintonspelers. Naast het aanleren van (basis)vaardigheden van badminton wil ik hen hoop te geven voor de toekomst. Ze laten inzien dat sport je leven kan verrijken en betekenis kan geven."

Om dat voor elkaar te krijgen zamelt Edwin Ekiring (oude) sportkleding, sportschoenen, badmintonrackets, shuttles en/of ander sportmateriaal in. Wie wil helpen kan tot 1 juli contact opnemen via de mail. Edwin komt de spullen dan persoonlijk ophalen. Ook geld is nodig, want het verzenden van de spullen kost zo'n 2.000 euro. Wie meer dan 150 euro doneert, krijgt van Edwin een persoonlijke badmintonclinic.

Reageer als eerste
Meer berichten