Logo stadsbladdenbosch.nl


In een bont versierde vloot schepen trotseren jongeren met een beperking de Maas voor een dagtocht naar Heusden.
In een bont versierde vloot schepen trotseren jongeren met een beperking de Maas voor een dagtocht naar Heusden.

Uitgedaagde jongeren varen naar Heusden

  Human Interest

Jongeren die zijn uitgedaagd met een beperking kunnen zondag 25 juni 'aanmonsteren' bij Watersportvereniging Neptunus in Den Bosch. In een bont versierde vloot schepen trotseren ze de Maas voor een dagtocht naar Heusden.

Den Bosch - De vaartocht is het jaarlijkse mooie gebaar van de Bossche watersportvereniging Neptunus. Vanuit de thuishaven aan de Gewande worden de gasten vanaf 10.00 uur welkom geheten in het clubhuis met koffie, thee en gebak. Ook voor belangstellenden die de gasten willen uitzwaaien.

Drie kwartier later verspreiden schippers en andere vrijwilligers zich met hun gasten over de schepen. Op elke boot varen begeleiders mee. Ook zijn er EHBO'ers aanwezig en houdt de reddingsbrigade een oogje in het zeil. Terwijl damesorkest Niks Nep de muzikale noot verzorgt, zet de vloot koers naar Heusden.

Daar aangekomen schuift het gezelschap aan bij de Pannenkoekenbakker voor de lunch. Als de buiken gevuld zijn keren de schepen weer huiswaarts. De vloot wordt om ongeveer 16.30 uur terugverwacht in de Koornwaard. Daar wacht het gezelschap een feestelijke afsluiting van de dag. Met een muzikaal onthaal door cluborkest de Neptjoens. En met hapjes, drankjes en een speciale verrassing.

Neptunus dankt haar sponsors en haar leden, die met hun mooie gebaar de vaartocht mogelijk maken.

Reageer als eerste
Meer berichten