Logo stadsbladdenbosch.nl


Echtpaar Wetzer heeft 1.340 euro opgehaald voor stichting Gefeliciflapstaartbox. Vlnr: Guido en Marcelle Wetzer, Inge Hendriks (GefeliciflapstaartBox) en Jan de Rond (Mooi zo Goed zo). Foto: Monique Wetzer
Echtpaar Wetzer heeft 1.340 euro opgehaald voor stichting Gefeliciflapstaartbox. Vlnr: Guido en Marcelle Wetzer, Inge Hendriks (GefeliciflapstaartBox) en Jan de Rond (Mooi zo Goed zo). Foto: Monique Wetzer (Foto: Monique Wetzer)

Zilveren bruidspaar met bijzondere cadeautip

  Human Interest

Het gezin Wetzer - Van Dijk uit Rosmalen vierde begin mei haar 25-jarige huwelijksfeest en had voor haar gasten een speciale cadeautip. In plaats van bloemen of geld vroeg het jubilerende echtpaar haar genodigden om een donatie te maken voor stichting Gefeliciflapstaartbox. Namens die stichting nam Inge Hendriks dinsdag 6 juni het bedrag van 1.340 euro in ontvangst.

Rosmalen - Het is niet de eerste keer dat Guido Wetzer en Marcelle van Dijck een inzamelingsactie houden. De vijftigste verjaardag van Guido bracht in 2009 1.000 euro op voor Stichting Leergeld 's-Hertogenbosch. Nu kiest het paar voor stichting Gefeliciflapstaartbox, een stichting die kinderen die onder de armoedegrens leven een leuke verjaardag bezorgen. Sociale sponsor Mooi zo Goed zo hielp de Wetzers bij hun keuze.

De stichting schat dat in Den Bosch jaarlijks zeshonderd kinderen op hun verjaardag niet naar school gaan en'ziek' thuis blijven omdat ze hun verjaardag niet kunnen vieren. De vrijwilligers van de organisatie geven de ouders van de jarige geen geld maar een box gevuld met alle benodigdheden voor een verjaardagsfeestje.

In Nederland leeft 11 procent van de bevolking op of onder de armoede grens en groeien 378.000 kinderen beneden de 18 jaar in armoede op. Opvallend is dat 219.000 arme kinderen werkende ouders hebben. Die verdienen te weinig, omdat ze een deeltijdbaan hebben, niet het hele jaar kunnen werken of omdat hun eigen bedrijf onvoldoende opbrengt. "Werk is niet altijd een garantie tegen armoede", zegt SER-voorzitter Mariëtte Hamer.

In Den Bosch groeien zo'n 3.600 kinderen op in armoede. Wethouder Van Olden: "Wij willen armoede aanpakken, want het staat een volwaardige deelname aan de samenleving in de weg. Om armoede aan te pakken werken we samen met verschillende lokale organisaties die zich inzetten tegen armoede".

Reageer als eerste
Meer berichten