Soldaten van het Welsh Regiment liggen klaar om te vuren op de hoek Clarastraat-Hinthamerstraat, 28 oktober 1944. Foto: J. de Zeeuw
Soldaten van het Welsh Regiment liggen klaar om te vuren op de hoek Clarastraat-Hinthamerstraat, 28 oktober 1944. Foto: J. de Zeeuw (Foto: Erfgoed ’s-Hertogenbosch/J. de Zeeuw )

Volg het spoor van de bevrijders van Den Bosch

  Historie

Volg het spoor van de bevrijders van 's-Hertogenbosch en bekijk ter plaatse wat er zich afspeelde in oktober 1944. Dat kan met de 'Bevrijdingsroute' in de gratis Erfgoed 's-Hertogenbosch route app voor iOS en Android. De route is een productie van De Bossche Tijdmachine.

DEN BOSCH - De slag om 's-Hertogenbosch ging op 22 oktober 1944 van start. De wandeling neemt je mee naar plekken die een belangrijke rol speelden bij de bevrijding van 's-Hertogenbosch. Via de smartphone of tablet is op vastgestelde punten een video te bekijken. Deze video's geven kort en krachtig een beeld van wat zich vroeger op dit punt afspeelde.
Iedere video duurt 1 of 2 minuten. De app en de route kunt u van tevoren downloaden via WiFi. Tijdens de wandeling is dan slechts minimaal dataverbruik nodig. De toelichtingen komen van presentatoren René Bastiaanse (bekend van tv-programma 'De Wandeling') en Jan de Wit (kabinetszaken gemeente 's-Hertogenbosch). Heden en verleden komen bij elkaar dankzij het gebruik van film- en fotomateriaal uit die tijd. Kijk voor meer informatie over de route app en voor het downloaden op: www.erfgoedshertogenbosch.nl/routeapp

Meer berichten