Het eerste exemplaar van het boek werd door auteur Henk Henkes uitgereikt aan de wethouder van Cultuur, de heer Huib van Olden.
Het eerste exemplaar van het boek werd door auteur Henk Henkes uitgereikt aan de wethouder van Cultuur, de heer Huib van Olden.

Een uniek boek over het 'Raethuys'

  Historie

DEN BOSCH- Het boek is er. Het eerste exemplaar van het boek is door de auteur Henk Henkes op woensdag 30 november jongstleden in het stadhuis uitgereikt aan de wethouder van Cultuur, de heer Huib van Olden. Daarna is het beschikbaar voor de inschrijvers en degenen die zich hebben aangemeld. Zij ontvingen daarover nader bericht. Overige geinteresseerden kunnen terecht bij Boekhandel Heinen en de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch. Henk Henkes, een enthousiast stadhuisgids in 's-Hertogenbosch ondervindt het bij elke rondleiding opnieuw. Bij een bezoek aan het stadhuis ervaar je in elk vertrek het rijke verleden van dit gebouw. Dat intrigeerde hem. Daarom heeft hij daarover zoveel mogelijk informatie verzameld, niet alleen over het stadhuis zelf maar ook over gerelateerde onderwerpen. Dit heeft geresulteerd in een uiterst toegankelijk, leesbaar en zeer gedetailleerd naslagwerk van ruim 300 bladzijden en een kleine 400 foto's, waarvan de meeste zijn gemaakt door Ad van Mil als ervaren fotograaf. Bij het lezen van het boek wandelt u, virtueel door de meeste vertrekken van het gebouw. U beleeft niet alleen de kleurrijke en indrukwekkende geschiedenis van het stadhuis maar deels ook van de stad zelf. Het boek bevat vele biografieën, omschrijvingen van schilderijen en objecten, beschrijvingen van verschillende plaatselijke historische gebeurtenissen zoals het Schermeroproer en de rechtspraak met de daarbij behorende middeleeuwse, veelal barbaarse straffen.

Meer berichten