Marianne van der Sloot en Charles de Mooij bij het Van Goghschilderij Collse Watermolen uit 1884. Foto: Marc Bolsius
Marianne van der Sloot en Charles de Mooij bij het Van Goghschilderij Collse Watermolen uit 1884. Foto: Marc Bolsius (Foto: Marc Bolsius)

Kaartverkoop nieuwe Van Gogh-expositie gestart

  Cultuur

Met de symbolische overhandiging van het eerste entreeticket voor de najaarstentoonstelling 'Van Goghs intimi. Familie, vrienden, modellen' gaven gedeputeerde Marianne van der Sloot en musuemdirecteur Charles de Mooij het startshot voor de online verkoop.

DEN BOSCH - Met de groot opgezette expositie rekent Het Noordbrabants Museum af met het hardnekkige bestaande beeld van Vincent: de eenzame, lastige man, moeilijk in de omgang die tijdens zijn leven geen erkenning en waardering kreeg. De tentoonstelling laat zien dat Van Gogh heel veel lange, innige relaties had met familie en vrienden. En dat hij van collega-kunstenaars vriendschap, waardering en erkenning ondervond. Gastconservator Sjraar van Heugten, voormalig hoofd collecties van het Van Gogh Museum bedacht het concept en werkte nauw samen met Helewise Berger, conservator 19de en 20ste eeuw van Het Noordbrabants Museum. De tentoonstelling opent op 21 september en loopt tot en met 12 januari 2020. Vanaf nu zijn kaarten voor deze internationale tentoonstelling online te boeken via www.hnbm.nl/intimi. Bezoekers kunnen vooraf een dag en de gewenste aanvangstijd reserveren, zodat zij verzekerd zijn van toegang.

Meer berichten