Vrijdag gaat de 6e editie van het One Week filmproject in Den Bosch van start. Op de foto de opnames van de winnende film in 2018.
Vrijdag gaat de 6e editie van het One Week filmproject in Den Bosch van start. Op de foto de opnames van de winnende film in 2018. (Foto: )

One Week filmproject 2019 gaat vrijdag van start

  Cultuur

Vrijdag 9 augustus is het zover! Dan gaat het One Week Film project in Den Bosch weer van start. In 5 dagen tijd - van 9 tot en met 13 augustus - staan 10 filmteams voor de uitdaging een volledige korte film te maken vanuit het centrale hart van de One Week; de sfeervolle Verkadefabriek. De teams filmen op locaties in Den Bosch en de rest van het land!

DEN BOSCH - Ook dit jaar gaan 10 filmteams deze zenuwslopende uitdaging aan! Een creatieve rollercoaster met een onverbiddelijke deadline op dinsdag 13 augustus om 17.00 uur! Deadline niet gehaald, dan wordt de film wel vertoond tijdens het Nieuwe Filmers Festival op 7 september, maar dingt deze niet mee naar de film award 'Het Paradepaardje' met een geldprijs ter waarde van 2750 euro. Gelukkig wel naar de Publieksprijs en de negen andere categorieprijzen. Alle prijzen worden op 7 september uitgereikt door een professionele filmvakjury.

Filmteams

Maar liefst 16 filmteams uit Den Bosch en de rest van het land hebben zich voor deze 6e One Week editie aangemeld. Daarvan zijn 10 teams geselecteerd door een commissie met drie filmprofessionals in samenwerking met het Nieuwe Filmers team. De keuze is gebaseerd op een vooraf ingestuurd filmidee, motivatie, eerder gemaakte films en de teamsamenstelling. Elk team is ingeschreven door een teamcaptain, niet ouder van 35 jaar. Deze leeftijdsgrens geldt ook voor de leden van het basisteam (regie, scenario en productie). De teams bestaan uit gemiddeld 15 tot 20 cast & crewleden zoals acteurs, camera- licht- en geluidmensen, muzikanten, voor productie, catering en editing.

Filmvakjury

De korte films worden na het verstrijken van de deadline gejureerd door een professionele filmvakjury en gaan daarna op zaterdag 7 september feestelijk in première in de Verkadefabriek tijdens het Nieuwe Filmers Festival. Een avondvullend programma met filmpremières, interviews met de makers, voorlezen van het juryrapport en de uitreiking van de prijzen. De avond wordt afgesloten met een afterparty met filmmuziek door Dj Losse Veter! Kaarten kosten 11,25 euro en zijn te reserveren op www.verkadefabriek.nl en aan de kassa van de Verkadefabriek.

Prijzenpakket

De winnaar van Het Paradepaardje 2019 ontvangt een geldprijs ter waarde van 2.750 euro. Dit prijzengeld bestaat uit een bijdrage van 500 euro door het Hermes Kunst & Cultuurfonds, een BudgetCam waardecoupon ter waarde van 750 euro en 1500 euro vanuit SOLOS Nieuwe Filmers gefinancierd uit het budget van Van den Udenhout-Chappin Cultuurfonds Prijs 2018-2019. Het prijzengeld moet binnen 1 jaar worden besteed aan een nieuwe film. Nieuwe Filmers biedt in de opstart een filmproducent als coach.

Meer berichten