Voor de expositie ‘Geniaal of knettergek?' heeft Museum Slager een groot aantal werken van Thomassen naar Den Bosch weten te halen.
Voor de expositie ‘Geniaal of knettergek?' heeft Museum Slager een groot aantal werken van Thomassen naar Den Bosch weten te halen. (Foto: )

Expositie Jean Thomassen: 'Geniaal of knettergek?'

  Cultuur

Van 13 augustus tot en met 13 oktober is in Museum Slager aan de Choorstraat 8 in Den Bosch een unieke expositie te zien van de werken van Jean Thomassen.

DEN BOSCH - Kunstcritici en journalisten zijn het roerend oneens over de absurdistisch realistische schilderijen van Thomassen: zijn ze prachtig of hemelschreiend? Is hij geniaal of knettergek? Voormalig journalist en theaterproducent Henk van der Meijden, de Haagse stadsdichter Victor Meijer en bestuurslid Pia Lindeman openen de tentoonstelling op zondag 11 augustus. Vanaf 13 augustus is de tentoonstelling te zien op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur.

70e verjaardag

Feit is dat zijn werk, áls het te zien is, veel bezoekers trekt. In 2016, het jaar van Jeroen Bosch, trok zijn drieluik 'Last Judgement Day' zeer veel aandacht. Zoveel dat het bestuur van Museum Slager besloot om ter gelegenheid van de 70e verjaardag van Jean Thomassen in 2019 een grote overzichtstentoonstelling te organiseren.
Deze retrospectieve is een unieke gebeurtenis. Een kleine groep verzamelaars bezit bijna al zijn werk en een groot gedeelte is in het buitenland. Museum Slager wist de belangrijkste stukken naar Den Bosch te halen en het is waarschijnlijk de enige en laatste keer dat u deze werken in één expositie kunt bewonderen.

Praktische informatie

Entree: 8,50 euro inclusief kopje koffie/thee. Kinderen tot 12 jaar gratis. Kinderen van 13 tot 18 jaar betalen 3,50 euro. Gratis entree met Museumkaart en Icomkaart.

Meer berichten