Kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk brengt na de geslaagde compositie ‘Signaal aan Zee’ op Terschelling vorig jaar hun openlucht voorstelling naar Brabant onder de titel ‘Signaal bij Haanwijk’.
Kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk brengt na de geslaagde compositie ‘Signaal aan Zee’ op Terschelling vorig jaar hun openlucht voorstelling naar Brabant onder de titel ‘Signaal bij Haanwijk’. (Foto: Strijbos en Van Rijswijk)

Landschapsopera 'Signaal bij Haanwijk'

  Cultuur

Liefhebbers van opera en kunst kunnen hun hart ophalen van woensdag 7 tot en met zaterdag 10 augustus. Tijdens Theaterfestival Boulevard is het gebied ten zuiden van Out Herlaer, toneel voor de ingetogen muzikale openluchtvoorstelling ‘Signaal bij Haanwijk’. Een fascinerende klankvertaling van dit landschap, waarin de bezoeker wandelend kan genieten van een één kilometer lange landschapsopera.

REGIO - Kunstenaarsduo Strijbos & Van Rijswijk brengt na de compositie ‘Signaal aan Zee’ op Terschelling vorig jaar – die zo’n 10.000 bezoekers mocht ontroeren – hun openlucht voorstelling naar Brabant, onder de titel ‘Signaal bij Haanwijk’. Tijdens deze zogeheten ‘woudopera’ kunnen bezoekers wandelend ervaren hoe het landgoed Haanwijk wordt vertaald in klanken. De muzische mens en de natuur reiken elkaar hier de hand in een transformerend proces. Een proces dat aansluit bij de natuurbeleving en missie van Brabants Landschap: ‘dichtbij huis’ – op dezelfde locatie – van de Brabantse schilder Leon Adriaans in zijn ‘zoektocht naar de ziel’. Voor meer informatie zie www.strijbosvanrijswijk.com.

Kosten en aanmelden

De voorstelling begint om 20.45 uur en duurt ongeveer 70 minuten. Kaarten inclusief pendeldienst kosten €18,- per persoon (beschermers van Brabants Landschap betalen €15,- per persoon, maximaal 4 kaarten per persoon) en verkrijgbaar via www.festivalboulevard.nl/nl/programma/id-4337/signaal-bij-haanwijk/. Voorafgaand aan de voorstelling is er de mogelijkheid om bij Mieke Lens van Huize Haanwijk vanaf 18.30 uur een 2-gangendiner te nuttigen met bijpassende wijn, thee of ijswater. Dit complete arrangement is te reserveren via info@meal.nu of 06 306 44 300.

Kom met de fiets

Na afloop van de voorstelling worden de bezoekers met dezelfde pendeldienst teruggebracht en is er ruimte voor een drankje bij Mieke Lens. In verband met de zeer beperkte parkeercapaciteit adviseert de organisatie bezoekers om zoveel mogelijk met de fiets of pendelbus naar Haanwijk te komen (vol = vol). Parkeren (auto en fiets): tegenover Buitenlokaal Haanwijk in het weiland, Haanwijk 4a in Sint-Michielsgestel.

Out Herlaer

Nergens in Nederland is z’n markante overgang van een middelgrote, oude cultuurstad naar een rijk geschakeerd cultuurlandschap als ten zuiden van ’s-Hertogenbosch. Out Herlaer, een monumentale boerderij, met opstallen wordt door Brabants Landschap herontwikkeld om cultuurhistorisch erfgoed te behouden en in te zetten als inspiratieplek.

Meer berichten