Foto:

Kunstwissel in het Vughts Museum

  Cultuur

VUGHT - Om kunstwerken in het Vughts Museum niet te lang bloot te stellen aan zonlicht, wordt de gehele collecte eens per jaar vervangen door andere kunst. Onlangs is die grote verhuisoperatie uitgevoerd, dus kunnen bezoekers komen kijken naar een nieuwe collectie, met bruiklenen en schenkingen.

Bij de nieuwe collectie die wordt geëxposeerd bevinden zich vijf werken die afkomstig zijn van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Het betreft drie portretten en een wapenbord van de familie Van Beresteyn (kasteel Maurick) en een familieportret van de familie Luns, geschilderd door vader Huib Luns. De familie woonde vóór de Tweede Wereldoorlog enige tijd in Vught in de Kleine Gent. Tegenover de Lunsfamilie hangt een ander familieportret, van de familie Paashuis, geschilderd door vader Arnoud Paashuis.

De vernieuwde kunstpresentatie bevat nog meer nieuwe bruiklenen en schenkingen. Zo is er een portret van mevrouw Frenken, geschilderd door haar zoon Ton, en een landschapje uit Helvoirt, geschilderd door Jacques Pijnenborg. Te zien is ook de oude haven van Cadzand, geschilderd door Arnoud Paashuis. Eén tentoonstellingswand is gereserveerd voor foto´s van Vughtse fotografen, van Wim van Passel, Mariëlle van Uitert en de in Libië vermoorde Jeroen Oerlemans.

Meer informatie is te vinden op de website www.vughtsmuseum.nl.

Meer berichten