Op de trappen van het Kerkpleintje speelt trompettist Eric Vloeimans in de Jazzdienst, een jaarlijkse traditie van de Protestantse Gemeente en het Beraad van Kerken 's-Hertogenbosch.
Op de trappen van het Kerkpleintje speelt trompettist Eric Vloeimans in de Jazzdienst, een jaarlijkse traditie van de Protestantse Gemeente en het Beraad van Kerken 's-Hertogenbosch. (Foto: )

Jazz op het orgel en Eric Vloeimans in Jazzdienst

  Cultuur

DEN BOSCH - Hayo Boerema speelt zaterdag 8 juni het eerste orgelconcert in de serie 'Muziek op Zaterdag' in de Grote Kerk. Omdat het weekend in het teken staat van Jazz in Duketown speelt Boerema naast orgelwerken ook improvisaties in jazz-stijl.

Hayo behaalde diverse prijzen in onder andere Wenen, Neurenberg en Parijs. Ook werd hij 2009 onderscheiden met de zilveren medaille van de Société 'Arts-Sciences-Lettres' in Parijs vanwege verdiensten voor de Franse orgelkunst. De toegang kost 10 euro.

Eric Vloeimans' Jazzdienst
Trompettist Eric Vloeimans speelt tijdens Jazz in Duketown zondag 9 juni in de jaarlijkse jazzdienst. Deze virtuoze muzikant wordt begeleid door de organist Hayo Boerema. Zij speelden vaker samen en improviseren tijdens deze Pinksterviering rondom het thema Ademtocht.

Het is een jaarlijkse traditie van de Protestantse Gemeente en het Beraad van Kerken 's-Hertogenbosch om tijdens Jazz in Duketown een viering te organiseren. Sinds een aantal jaren wordt deze viering bij goed weer buiten gehouden, waarbij de bezoekers op de trappen van de Grote Kerk zitten. Tijdens de viering is er aandacht voor kinderen. Ds Erica Scheenstra en pastor Franneke Hoeks leiden de viering.

Meer informatie over Jazz in Duketown staat op de website www.jazzinduketown.nl.

Meer berichten