Expositie van 's-Hertogenbosch tot Oeteldonk

  Cultuur

In de foyer op de begane grond van het Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch zijn er veertien schilderijen van de van oorsprong Bossche kunstenares Marion Janssen-Quaadvliet te zien in de expositie 'Van 's-Hertogenbosch tot Oeteldonk".

DEN BOSCH- De laatste jaren heeft Marion met deze werken het schilderen uitgediept en daarbij tekenen en schilderen met elkaar verbonden. De stadsgezichten van 's-Hertogenbosch zijn getekend en geschilderd met rietpen en penseel in diverse kleuren inkt op (grote) doeken. Een aantal schilderijen zijn geschilderd in inkt en olieverf. Marion is gefascineerd door beweging en legt dit in elk schilderij vast, zowel in portret en dans als in stadsgezichten.
Marion: "Ik schilder en teken al vanaf het moment dat ik een potlood vast kon houden. Na de middelbare school heb ik de Lerarenopleiding Tekenen gevolgd. Van 2003 tot medio 2011 studeerde ik in Arendonk, aan de Academie voor Schone Kunsten van België, afstudeerrichting portret en model en aansluitend de specialisatie Schilderkunst. De laatste jaren heb ik het schilderen uitgediept. Onder andere door te tekenen met een rietpen in Oost-Indische inkt en diverse andere kleuren inkt en olieverf op doek. Zo komen zowel tekenen als schilderen als diverse materialen aan bod. Ik heb een voorliefde voor het schilderen van 's-Hertogenbosch, van portretten en vrouwen. Tegelijk houd ik van beweging. Dat uit zich vaak in dans. Als ik een portret in olieverf maak, is het elke keer weer een uitdaging om de ziel bloot te leggen, deze vast te leggen met de daarbij passende kleuren. Ook in mijn schilderijen van stadsgezichten vind ik het een uitdaging om beweging te laten zien". De werken van Marion zijn van 28 december 2016 t/m 16 februari 2017 vrij te bezichtigen tijdens openingstijden van het theater: Maandag gesloten Dinsdag t/m vrijdag: 10.00-18.00 uur; Zaterdag & zondag: 13.00-18.00 uur. En altijd vanaf 1 uur voor aanvang van een voorstelling.

Meer berichten