The Explosion Rockets speelt rock-'n-rollmuziek zoals het bedoeld is bij De Kentering in Rosmalen.
The Explosion Rockets speelt rock-'n-rollmuziek zoals het bedoeld is bij De Kentering in Rosmalen. (Foto: )

Rock-'n-roll met de licks 'n tricks

  Cultuur

DEN BOSCH - The Explosion Rockets speelt zondag 16 december bij De Kentering in Rosmalen. De band speelt muziek uit de jaren 50 en 60, de tijd van Elvis, Buddy Holly en Cliff Richard met alle 'licks & tricks' die erbij horen.

Geen standaarden met bladmuziek op het podium. Er moet ruimte zijn om te bewegen. Zanger Ruud Kuijpers heeft ook het hele podium nodig, in een vier uur durende show waarin de band hits van toen, de mooie B-kantjes en de haast vergeten beauties spelen.

Na het eerbetoon aan Albert West vorig jaar bleek dat er voor muziek uit de 'fifties and sixties' veel belangstelling bestaat. Dat gevoel wil De Kentering vasthouden en doet dat onder andere door The Explosion Rockets te programmeren. Naast zanger Ruud Kuijpers, bestaat die band uit slaggitarist Thom Sens, bassist Hank van Empel, sologitarist Joost Roest, drummer Frans van Esch en toetsenist Martien van Engelen.

Het optreden van The Explosion Rockets begint zondag 16 december om 14.00 uur. De deuren van De Kentering openen om 13.00 uur.Kaarten zijn à 10 euro te bestellen bij gitarist Thom Sens via telefoonnummer 06-459 285 86 of explosionrockets@hotmail.com. Als de muziekmiddag nog niet is uitverkocht, zijn er aan de deur kaarten te koop à 12,50 euro. Meer informatie staat op de website www.explosionrockets.nl.

Meer berichten