Welcome to Satisfaction in 2018. De editie van volgend jaar is op 12 januari in De Kentering in Rosmalen. Kaarten kosten 18,50 euro in de voorverkoop, aan de deur 20 euro. Meer info: satisfactionrosmalen.nl.
Welcome to Satisfaction in 2018. De editie van volgend jaar is op 12 januari in De Kentering in Rosmalen. Kaarten kosten 18,50 euro in de voorverkoop, aan de deur 20 euro. Meer info: satisfactionrosmalen.nl. (Foto: Ben Nienhuis)

Satisfaction volgt de roots naar De Kentering

  Cultuur

ROSMALEN - Rosmalen, tweede zaterdag van 2019, livemuziek van alle tijden, genieten met vrienden, lekker een avondje uit, smullen en swingen, veel bands onder één dak en sfeervolle ambiance ofwel 'Welcome To Satisfaction New Style', Rosmalens nieuwjaarfuif, hét traditioneel muzikaal voorafje als opmaat over wat nog komen gaat en dat is niet mis.

Door Ad Pijnenburg

Maanden is er weer naar toegewerkt door het negenkoppig bestuur van Satisfaction. Een zoektocht naar het beste van het beste en voilà, vijf bands in drie zalen. Voorzitter Leander Pennings: "Ja, geen toevalligheden. Wij oriënteren ons op de hedendaagse muziek, bekijken alle bands, hebben goede contacten met onze sponsors en houden rekening met de wensen van onze fans."

Loyaal vertrouwen
"Zo bleek de roep om terugkeer naar de Kentering, en dat snappen wij. Daar liggen onze roots in het hart van Rosmalen waar we meer dan 50 jaar onze succesvolle activiteiten organiseren. De bedrijfsleiding van de Kentering geeft ons vertrouwen dat we weer op een loyale en plezierige samenwerking mogen rekenen. Ook Paul Post met zijn team van Danscentrum Rosmalen is begripvol. Wij hebben ook geen enkele reden tot klagen en gaan meerdere activiteiten met Paul samen onderzoeken."

Blauwe zaal
Voortaan genieten dus in de warmte van het oude nest. De organisatie trekt ook de lijn van vorig jaar door met ruime aandacht voor tributebands en de gelegenheid voor een lekker hapje. In de Blauwe Zaal The Woodstock Tribute Band, dé legendarische Woodstock-sensatie uit 1969 met nummers van Jefferson Airplane, The Who, Santana. Fait brengt een live eerbetoon aan George Michael met alle hits van Wham.

Covers en akoestisch
In de Theater Zaal speelt The Blits, een van de lekkerste rock-coverbands van het land. Tomeloze energie met nummers van Red Hot Chilli Peppers tot Elvis en Robbie Williams. Lucky Nine, winnaar van The Clash of The Coverbands 2018, een energieke 9-koppige allround coverband die Paradiso, dé poptempel van Nederland plat speelde. En Suitz, een akoestisch duo. Kanjers op instrumentaal en vocaal gebied. Bespelen meerdere instrumenten en verrassen met nummers van onder andere Ed Sheeran en uptown Funk.

Leander tot slot: "Het plein voor De Kentering wordt sfeervol ingericht met optredens van Marieke & Friends en de frontlady van Skipmondays. Nieuw is de kaartverkoop op zondag 16 december van 15.00 tot 18.30 uur in de Blauwe Zaal waar ook gereserveerde kaarten klaarliggen. Gedurende de verkoop speelt coverband de Skipmondays als opmaat naar 12 januari."

Meer berichten