TOG en gospelkoor Spirit geven zaterdag 22 december een kerstconcert in Berlicum. Het is dan de eerste keer dat de twee muziekgenootschappen een podium delen. Foto: Karin de Jonge Fotografie.
TOG en gospelkoor Spirit geven zaterdag 22 december een kerstconcert in Berlicum. Het is dan de eerste keer dat de twee muziekgenootschappen een podium delen. Foto: Karin de Jonge Fotografie.

Overzicht: kerstconcerten in Den Bosch en de omgeving

  Cultuur

DEN BOSCH - Kerstmis. Een tijd van gezellig samenzijn, bezinning en de viering van de geboorte van Jezus Christus. En een tijd die traditioneel bol staat van de kerstconcerten. Lees hieronder een overzicht van de kerstoptredens in de regio van Den Bosch.

Op z'n Brabants
Zanggroep 't Kumtvaneiges zingt zondag 9 december om 14.00 uur een kerstconcert bij D'n Durpsherd in Berlicum. De voorstelling 'Kerst mi 't Kumtvaneiges ok op z'n Brabants' heeft Nederlandse en Franse kerstliederen, maar ook een keur van liederen 'op z'n Brabants' van eigen hand geschreven door Mari en Gerard. Behalve gezongen wordt er ook vertelt: Mari en Rien dragen kerstverhalen voor. Kaarten zijn à 5 euro te koop via www.durpsherd.nl.

Grootkoor zingt
Het Grootkoor 's-Hertogenbosch zingt vrijdag 14 december een kerstconcert bij Theater aan de Parade. Het koor is in september dit jaar van start gegaan en staat onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Het koor bestaat uit ruim honderd enthousiaste koorleden afkomstig uit de gehele regio Den Boch. Francis van Broekhuizen zingt als solist in een optreden met christmas carols en overbekende kerstkrakers. Kaarten zijn te koop bij Theater aan de Parade.

KerstEngelen
In de Sint Lambertuskerk in Engelen klinkt zaterdag 15 december om 20.00 uur een kerstconcert, met orgel, dwarsfluit, viool, trompet, en hobo. Verder hoort men Steffi, de kleinkinderen van Wout Kalkman en Saskia en Jeremy van Stroe zingen. Het gezelschap speelt onder andere 'Midden in de winternacht', dat door alle aanwezigen meegezongen kan worden. De toegang kost 5 euro, voor onderhoud van het orgel.

In de kapel
De Mariakapel op het Landgoed Coudewater in Rosmalen is zaterdag 15 december om 16.00 uur de entourage voor een kerstconcert van gemengd koor 3klank. Onder leiding van dirigente Annemieke Kamphuis zingt het Bossche koor een aantal bekende en minder bekende kerstliederen, nu en dan begeleid door het Callistus Ensemble van Sint Cecilia Rosmalen. Het blaasensemble speelt ook een aantal instrumentale stukken die speciaal voor deze bezetting gearrangeerd zijn. De toegang is gratis.

Just Between
Het 45-koppige koor Just Between uit Nuland zingt zondag 16 december een inloop-kerstconcert in de Grote Kerk. Tussen 15.00 en 17.00 uur zingt het koor onder leiding van Maarten Willemsen in de kerk aan de Kerkstraat 20 in Den Bosch. In de pauzes neemt gastoptrden Just4You het even over. De toegang tot het concert is gratis.

TOG en Spirit
Het harmonieorkest van muziekvereniging TOG Berlicum en Gospel- en Popkoor Spirit geven zaterdag 22 december samen twee kerstconcerten in Den Durpsherd in Berlicum. 'Warm, winters en wonderful' zijn de thema's van dit concert. Naast 'echte' kerstnummers is ook ruimte voor andere muziek. Koor en orkest zullen zowel samen als afzonderlijk optreden. De uitvoeringen zijn zaterdag 22 december, een middagvoorstelling om 15.00 uur en een avondvoorstelling om 20.00 uur. Kaarten zijn à 10 euro te koop via www.durpsherd.nl.

Kerstlustrum
Het gemengd koor Sint Lambertus uit Cromvoirt bestaat 50 jaar en viert dat onder andere met een kerstconcert op zaterdag 22 december om 19.00 uur. In een sfeervol versierde Sint Lambertuskerk zingt het koor onder leiding van Elena Eremich een gevarieerd en stemmig repertoire met nieuwe en bekende (kerst)liederen. Bariton Kees van Hees is gevraagd om als solist mee te zingen. Als gastkoor zingt het Vlijmens Mannenkoor een aantal liederen met het kerkkoor mee.

In de Sint-Jan
Den Bosch - De Heineken Fanfare (HF) en het JeroenBosch Koor (JBK) hebben elkaar weer opgezocht voor een gezamenlijk Kerstconcert. De combinatie brengt zaterdag 8 december in de Sint-Janskathedraal voor ruim een uur sfeer met traditionele en wat minder bekende kerstliederen.Onder leiding van Chris Derikx speelt de fanfare onder meer Consolation, Perthshire Majesty, Russian Christmas Music en Song met solist René Heijmans op euphonium. Het JeroenBosch Koor staat onder leiding van Paul van Gulick en laat onder meer Christmas day, Sussex Carol, Stille nacht en Adeste Fideles horen. Gezamenlijk brengen de Heineken Fanfare en het Jeroen Bosch Koor twee traditionele kerstliederen uit de bundel van Blaauw. Het Kerstconcert van de Heineken Fanfare en JeroenBosch Koor is zaterdag in de Sint-Janskathedraal. Het kerstconcert begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Meer berichten