Het vierstemmige Popkoor Tune telt momenteel 52 bezielende leden, gek van de populaire muziek.
Het vierstemmige Popkoor Tune telt momenteel 52 bezielende leden, gek van de populaire muziek. (Foto: Bert van Strien)

Liefdevolle, muzikale herfst met Popkoor Tune

  Cultuur

ROSMALEN - 'From Tune With Love'. Daarmee nodigt het Rosmalens Popkoor Tune uit om met elkaar muzikaal het pad der liefde te bewandelen. In vier aktes wordt men donderdag 22, vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november bij Perron-3 in Rosmalen meegenomen op een muzikaal breedspectrum van hedendaagse popmuziek begeleid door een live band.

Door Ad Pijnenburg

Daarvoor wordt alles uit de kast gehaald. Het aansprekende decor met grote harten, de 'All You Need is love' caravan', het sfeervolle lichtplan, aanvullende filmbeelden en live band. Dat gaat u deze avond ervaren, een pad van de liefde' op zijn Italiaans uitgesproken: "Sentiero dell' Amore", dat maakt toch gelijk verliefd?

Voorzitter Yvette van den Broek en secretaris Rob van Nuland: "Het idee om een popkoor op te richten, ontstond in het jaar 2000, tijdens een 'moment van inspiratie' tussen erelid Fred Textor, en Fred van de Griend. Via een advertentie werden popliefhebbers opgeroepen om mee te doen. En jawel, zo'n honderd enthousiastelingen gaven gehoor."

Trouwe fans
Het vierstemmige Popkoor Tune telt momenteel 52 bezielende leden. Gek zijn ze van de populaire muziek. Yvette en Rob: "Het is natuurlijk heerlijk om met elkaar mooie muziek te maken. Met de beste nummers uit de Top 2000 hebben we ook een geweldig arsenaal voorhanden. We doen er dan ook alles aan om onze trouwe fans en ieder die geïnteresseerd is, een geweldige avond te verzorgen."

Professionele maestro
Het productieteam garandeert een goede balans tussen gespeelde scenes, zang en dans. Met Bianca van Dreumel als 'Regisseur & Trainer in podiumwerk' heeft Popkoor Tune een creatieve aanvulling op de uitvoering. Wat voor de talentvolle dirigent Eric Fortier begon als een hobby, werd uiteindelijk zijn beroep. Hij dirigeert nu meerdere koren. Ruben Weverling werd al op vroege leeftijd door zijn opa gemotiveerd om piano te gaan spelen. Hij studeerde af op Hogeschool voor Kunsten te Utrecht op Muziekproductie & Compositie.

Met de gehele opzet pretendeert Popkoor Tune een stijlbreuk: moderne eigentijdse muziek, zoals van Racoon, Coldplay, Armin van Buren en het Hollandse lied, alles met live band in een theaterachtige context wat het geheel veel dynamischer maakt.

Vier fases
Het pad der liefde ken vier fases elk met een eigen thema: 1) What About Love: verkenning en ervaring van liefde; 2) Love Hurts: Liefde is niet altijd wat het lijkt; 3) Have Faith: liefde begint met vertrouwen; 4) Everything is Love: uiteindelijk 'Alles is liefde'. Op deze wijze worden de bezoekers van Perron-3 voor de derde keer in het bestaan van Popkoor Tune getrakteerd op een uniek, sfeervolle, muzikaal avondvullend programma. En dat alles voor de liefde.

'From Tune With Love' van Popkoor Tune is van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 november om 20.00 uur te zien bij Perron-3 en zondag 25 november om 14.00 uur. Voor de avondvoorstellingen zijn kaarten à 12,50 euro te reserveren via info@popkoortune.nl.

Meer berichten